Címlap Sport Nagy siker: r...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Története legnagyobb sikerét érte el a Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület azzal, hogy a 2022-es eredmények alapján az országos egyesületi rangsorban a harmadik helyre került. A most megrendezett országos bajnokságon ráadásul bronzérmes lett a kisgyermekcsapat.

Törökbálinton rendezték meg a ritmikus gimnasztika együttes kéziszer országos bajnokságot, amelyen kihirdették a 2022-es év eredményei alapján felállított egyesületi rangsort. A Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület fennállása óta a legnagyobb sikerét érte el, ugyanis a szövetségi versenyeken elért helyezések alapján számított összetett egyesületi rangsorban a 62 magyar klub között a harmadik lett. Az első két helyen az MTK Budapest és a szintén fővárosi Hegyvidék SE végzett, vagyis a legjobb vidéki és természetesen Baranya vármegyei egyesület is a Pécsi RGSE lett. Ráadásul a pécsiek a Magyar Kupa-sorozatban és a legmagasabb szintű versenysport I. osztályban is bronzéremmel zártak.

– Nagyon örülünk ennek a sikernek, ami természetesen nem véletlen – fogalmazott a Pécs Aktuálnak a Pécsi RGSE sportigazgatója, Heszné dr. Laczó Andrea. – Az elmúlt tizenegy évben folyamatosan a legjobbak között voltunk, hiszen hét junior-felnőtt válogatottat neveltünk ki, a szövetségi versenyeken húsz aranyérmet szereztünk, és nyolcvanöt dobogós helyezést értünk el. Százharminc sportoló jár az edzéseinkre a pécsi Expo Centerben, ahol szinte tökéletesek a körülmények, több versenyszőnyeg és a megfelelő belmagasság teszi lehetővé azt, hogy tizenöt fős csoportokban készüljenek a lányok a versenyekre minden hétköznap. Szerencsére nagyon sok tehetséges óvodás és kisiskolás korú lány is minket választott, ők a jövő reménységei.

Rengeteget jelent természetesen az is, hogy kiváló edzők foglalkoznak a lányokkal: köztük Ekaterina Dologa, az országos ritmikus gimnasztika Héraklész-programjának a vezetőedzője, valamint Hesz Dominika, a Magyar RG Szövetség technikai bizottságának tagja. Mindketten FIG-bírók is egyben.

– A recept egyszerűnek tűnik, de mindez lelkes és támogató szülők, jó közösség nélkül nem valósult volna meg. Hálás köszönet mindenkinek, aki ennek a sikernek részese volt, büszke pécsiként képviseljük városunkat a ritmikus gimnasztika sportágban az elkövetkező években is!

A sikert a kisgyermek együttes kéziszercsapat koronázta meg, amely az országos bajnokságon harmadik helyen végzett! A csapat tagjai: Csortos Léna, Horváth Csenge, Konkoly-Tege Hanna, Rácz Emili, Tóth Hanna Emili.