A kaposvári Csernák Botond a világ első és alighanem egyik legmenőbb éttermében felügyeli a fogásokat - szúrta ki a Sokszínű Vidék egy másik lapra hivatkozva.
A fiatalember mert nagy álmodni, és egy fővárosi kávézó vezetése után döntött úgy Budapesten, beadja a motivációs levelét a norvégiai Under nevű vendéglátóhelyre.
Két nap alatt válaszoltak neki a levélre, egy hét múlva már ott dolgozott
– idézi a lap a 23 éves fiatalember élményeit.
Az Under három éve nyitotta meg kapuit és 100 férőhellyel rendelkezik és tengerbiológiai kutatóközpontként is működik. Óriási világhírre tett szert néhány nap alatt, és azonnal felkerült sokak bakancslistájára is.
Evés közben a víz alatti élővilágban is lehet gyönyörködni
A Sokszínű vidék kiemelte, hogy Botond arról is beszélt a lapnak, van a csapatban olyan, aki az evőeszközökkel és borospoharakkal foglalkozik, de nekik is tudniuk kell prezentálni az ételeket.
A kaposvári fiú tizenhét fogást kísér végig alkalmanként a három-négy órás vacsorák alatt, és esténként hat asztalt felügyel a tizenhárom közül.
Többnyire közvetlenül a vendégekkel törődöm. Tájékoztatom őket arról, mi van a tányérjukon, mi a története, meddig készült, honnan érkezett. De válaszolok bármilyen, az étteremmel és a fogásokkal kapcsolatos kérdéseikre is. Azt is elmondom, milyen halakat láthatnak a 26 centiméter vastag üvegfalon át, vagy éppen milyen fából készült a kezükben tartott különleges evőeszköz
tette hozzá.
Egy vacsorára 15 órát is készülnek
Az étterem egyébként a fenntarthatóság jegyében működik ebben a csodálatos víz alatti világban. Amit tálalnak, annak a begyűjtését is ők végzik helyben. Amit nem tudnak búvárként beszerezni, ahhoz az étterem saját halászhajóját vetik be, amelynek fedélzetén a legénység minden időjárási viszontagság között azon dolgozik hogy a vacsorához megteremthessék az alapanyagokat – írja a Sokszínű vidék.
Kiemelt fotó forrása: youtube.com