Címlap Arc A siklósi vár...

A siklósi várkapitányt vizionálja Pécs titkos jobboldali polgármesterjelöltjének a baloldal

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy ideje azt sustorogják a pécsi városháza-közeli körökben, hogy Szentgyörgyváry Péter lehet a pécsi Fidesz titkos fegyvere, akit bevetnének Péterffy Attila ellen jobboldalról. Rákérdeztünk!

Balos források szerint a közéleti és művész-körökben is ismert „celeb” olyan független jelölt lehetne – magyarázzák -, aki látszólag nem fideszes, de valójában mégiscsak az. Tudni vélik azt is, hogy Szentgyörgyváryról azért cikkezik rendszeresen a kormányközeli pécsi sajtó, mert előkészítik neki a terepet, és növelik az ismertségét a városban.

A Pécs Aktuál a pletykaáradat miatt megkereste Szentgyörgyváry Pétert, és megkérdeztük, akar-e polgármester lenni?

Szentgyörgyváry Péter

– Nagyon megtisztelő és kedves ez a latolgatás.

Jó, vagy nem jó, de a közéleti aktivitásom mögött csak én állok, egyelőre nincs mögöttem semmilyen párt, vagy politikai szerveződés.

Én találtam ki, és forgattam le „a dubaji-pécsi promó videót is„, mert szeretem a városomat, és úgy gondolom, ráfér Pécsre a népszerűsítés – szögezte le Szentgyörgyváry Péter, aki egyébként a Siklósi Vár kapitánya és ügyvezetője, illetve a Pécsi Vasutas Művelődési Ház vezetője is, és nem utolsósorban a Vivat Bacchus Énekegyüttes oszlopos tagja.Azt nem tagadta, hogy folyamatosan gondolkodik azon, hogyan lehetne Pécset még inkább fókuszba állítani, mert úgy gondolja, hogy

„abban talán pártállástól függetlenül mindenki egyetért, aki pécsi, hogy ez a város sokkal többet tud és érdemel annál, mint ahol most tart”.

– Beszélgessünk erről akkor, ha aktuális lesz. Bárki is gondolt rám polgármesterjelöltként, annak nagyon köszönöm, ha változás lesz az ügyben, majd szólok – zárta nevetve mondandóját Szentgyörgyváry.

Mi az, ami biztos?

A Pécs Aktuál úgy tudja, egyelőre csak az a biztos, hogy Péterffy Attila újra megméretteti magát, ezt ugyanis a polgármester már bejelentette. Az MSZP elsőként sietett biztosítani a támogatásáról, a DK-ra egyelőre várni kell, Gyurcsány Ferenc még nem döntötte el, támogatják-e Péterffyt, komoly – de a párt erejéhez mérten reális – árat kér érte – információink szerint.


Eddig tehát egyetlen kihívója sem ismert Péterffy Attilának.

Ami szintén biztos, hogy az LMP már közölte, külön indulnak és indítanak jelöltet Péterffyvel szemben, de hogy kit, azt még nem árulták el.

A Fidesz mindig az utolsó pillanatban szokta elárulni a jelöltjeit, ez vélhetően a 2024-es választással kapcsolatban is így lesz. Tehát jövő év eleje, tavasza előtt hivatalos polgármesterjelöltje nem valószínű, hogy lesz a Fidesznek Pécsett, de akkorra már elméletileg azért érzékelni kellene, kiben gondolkodik a párt Pécsen, ki lesz a húzónevük. Ilyen név egyelőre most nem látszik egyértelműen, noha jól láthatóan megnőtt a jobboldali párt aktivitása a városban – legalábbis a médiában.