Címlap Arc Országosan is...

Országosan is figyelemre méltó eredményt ért el Bognár Szilvia a választáson

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb érdekes adatra bukkantunk a vasárnapi választások eredményeit, számait böngészve. Most megnéztük, hány független jelölt indult el, és milyen eredményt értek el. Ezek alapján Bognár Szilvia igen impozáns helyezést ért el, mégpedig a harmadik legjobb eredményt tudhatja a magáénak.

Függetlenként a legtöbb szavazatot Mezei József gyűjtötte be, aki Hajdu-Bihar 4-es választókerületében indult, és a voksok 8,29%-t szerezte meg. Neki van egy LED-üzeme is számos munkavállalóval, valamint érdekelt a futsalban és a futballban is, tehát ott helyben egy igen beágyazott és népszerű személyiségről van szó.

Borsod 3-as választókerületében indult az egyik helyi polgármester, Vilcsek Ernő, aki 5,37%-ot kapott, és szintén jól ismert, beágyazott politikai szereplő a körzetben.

Papíron a harmadiknak egy bizonyos Varga István futott be, aki szó szerint futott a Népszava újságírója elől, aki arról érdeklődött volna, hogy miért szánta rá magát az indulásra. A kérdés azért is volt jogos, mert Vargának még egy fotója sem jelent meg a “kampányában”, és a hatpárti ellenzék jelöltjét is véletlenül pont így hívták, mint őt. Szóval őt – önhatalmúlag – nem tekintjük “igazi” függetlennek, sokkal inkább egy trükkös vokshorgásznak, aki viszont el is végezte a feladatot. Ezért adtuk az országos harmadik helyet Bognár Szilviának, aki Baranya 1-ben a voksok 3,04%-át kapta meg a szavazóktól.

Bár a baloldali pártmédiumok megpróbálták “a Fidesz jelöltjének” beállítani, és azt kommunikálták róla, hogy csak azért indul, hogy Mellár Tamást gyengítse, kutatói számokkal lehet igazolni, hogy ez a teória már eredetileg is téves volt, mert balról és jobbról is húzott be szavazatokat, ráadásul olyan üzenettel kampányolt, ami egyik nagy tömb narratívájába sem illett bele. Így pedig szinte a teljes ismeretlenségből, lábon hozott több mint 3%-ot, ami igen szép eredmény.

Bognár Szilvia egyébként legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy meglehetősen józanul és pécsi viszonylatban szokatlan narratívával értékelte a választás eredményeit, és az újabb Fidesz 2/3-ot, és nem másra mutogatott – mint más pécsi kollégája. Szerinte ugyanis a választás eredménye azt jelenti, hogy

ÚJ ELLENZÉKRE VAN SZÜKSÉG. VALÓDI, KONSTRUKTÍV ELLENZÉKRE, Amely NEM GYŰLÖL, HANEM SEGÍT ÉS A JÓ CÉLOKÉRT NEM FÉL EGYÜTTMŰKÖDNI. NEMZETI, DE HALAD A KORRAL, ALKALMAZKODIK HOZZÁ ÉS AMI ÉRTÉK, ARRA ODAFIGYEL.