Címlap Balhé Nyomozhatnak ...

Nyomozhatnak a pécsi főátvilágító ellen: milliókért szakértett Szekszárdon is

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pénzfeltáró vizsgálat indul a Szekszárdi Sportközpontban. A város vezetése ki szeretné deríteni, hogy a cég volt vezetője szabálytalanul fizetett-e ki ügyvédeket, tanácsadókat, amire komoly esély mutatkozik a jelenlegi adatok szerint - tudta meg a HírTV.

A tolnai megyeszékhelyen nemrég elvesztette többségét az „Éljen Szekszárd” nevű baloldali koalíció. Ehhez a politikai csoporthoz köthető „átvilágítók” érkeztek korábban a városba, egyebek mellett Pécsről Bodnár Imre személyében, de budapesti ügyvédeket is alkalmaztak.

Bodnárnak két szekszárdi szerződése is elérhető nyilvánosan, ezek összértéke nettó 12 millió forint is lehet. (Az egyikben 200, a másikban 600 órában maximálták a kiszámlázható összeget. A Bodnár ügyvédi iroda nettó óradíja 15 ezer forint a szerződések szerint.) A város polgármestere korábban úgy nyilatkozott, hogy Bodnárékat a baloldali tömörülés hozta a városba, és olyat is leszámláztak volna, ami benne sem volt a szerződésében a pécsi ügyvédnek. Erről itt írtunk bővebben:

Gödrök milliókért

A Sportközpontnál most azért indult vizsgálat egyebek mellett, mert például erre a 6 darab, felmart „petanque-pályára” milliókat fizettek ki a nemrégen elbocsátott vezető ideje alatt, akit a baloldali koalíció (Éljen Szekszárd) megroppanása után tudott leváltani a városvezetés.

A vizsgálat azt már kiderítette, hogy a volt igazgató „marketingtevékenység” címén fizette azt az embert, aki a baloldali frakciószövetség vezetőjének közösségi oldalát jegyezte. A cég annyira nem állt jól, hogy még az áramszámlák kifizetése is komoly gondot okozott áprilisban – magyarázta már az újonnan kinevezett vezető a televíziónak.

– Ügyvédekre, tanácsadókra rengeteg pénzt költött el a sportcég – erősítette meg Ács Rezső polgármester, aki azt mondta,

azért rendelték el a vizsgálatot, mert szeretnék tudni, hogy hova tűnt el több tízmillió forint 2020-ban és 2021 első negyedévében.

Ács azt mondta, amennyiben beigazolódik, hogy bűncselekmények történtek, megteszik a feljelentéseket.

Lapunk úgy tudja, a Bodnár ügyvédi iroda munkáját is vizsgálják, vagy vizsgálni fogják.

Pécsett 20 millió volt az „alap”

Pécsett egyébként több mint 20 millió forintot különítettek el az átvilágításra 2020-ban, de ennél sokkal több pénzbe kerültek és kerülnek azok az ügyvédek, akik Bodnár Imre környezetéből érkeztek, ő koordinálhatja őket, és majd’ minden önkormányzati cégben kaptak megbízásokat. Ezért is nevezik többek között „Péterffy Attila főátvilágítójának” a pécsi ügyvédet, akinek nem csak a tolla fog időnként vastagon, de szélsőséges kijelentésekre is ragadtatja magát nyilvánosan.

Lapunk számos kérdést tett fel az önkormányzatnak az átvilágításokról, de egyikre sem válaszoltak. Most újra megkérdeztük ezeket. Ha válaszolnak, feltétlenül beszámolunk róla.

Kapcsolódó cikkünk: