Péterffy: Fegyelmi eljárást kezdeményeztek a vagyonhasznosító volt ügyvédje ellen

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közleményben jelentette be Pécs polgármestere, hogy jó úton az átvilágítás - szerinte. Az ügyvédnő szerint a polgármester hazudott.

“A 2019-es választási kampány során vállalt, a pécsi önkormányzat cégeit és intézményeit érintő átvilágítás egyik első eredményeként 2020. januárjában tett feljelentést a Pécsi Vagyonhasznosító (PVh) Zrt. jelenlegi vezetője a korábbi cégvezetés gazdálkodási gyakorlata miatt. A nyomozás egyebek mellett hűtlen kezelés, sikkasztás, illetve okiratokkal kapcsolatos bűncselekmények ügyében folyik, egyelőre a nyomozó hatóság által meg nem nevezett gyanúsítottakkal szemben.

Az egyik feljelentést generáló ügy az Aranyhajó fogadó eladása volt, amelynek 158 millió forintos vételárából összesen 33 millió forint folyt be a vagyonkezelő kasszájába. Beérkezett még dr. Kamondi Mónika ügyvédtől, aki a vételárat letétként kezelte összesen 104 millió forintnyi számla, és egy csaknem 33 millió forintos kötbérigény.

Mivel a letét kezelése számos gyanút felvetett, az érintett ügyvéddel kapcsolatban még 2019 decemberében bejelentéssel éltem a Pécsi Ügyvédi Kamara felé, az ügyben pedig most kaptam kézhez a tájékoztatásukat.

A szervezet levélben arról tájékoztatott, hogy Kamondi Mónika ellen fegyelmi eljárást kezdeményeztek. A kamara előzetes vizsgálata megállapította, hogy az ügyvéd több ponton megsértette az ügyvédi törvényt. Egyebek mellett

  • a 108 millió forintnyi letétet nem volt jogosult magánál tartani, sem pedig abból bármilyen vélt vagy valós munkadíjat beszámítani.
  • a 108 millió forintnyi letétet 2019 december 9-én jelentette be. A számlán való jóváírás és a letét módosítása helyett azon a napon, amikor a letét megszűnt.
  • 33 millió forintnyi vitatott kötbért elégített ki az általa egyébként jogosulatlanul kezelt letétből.
  • 2017 és 2019 között több alkalommal teljesítette a letétből saját megbízási díját úgy, hogy számlát nem adott az összegekről.

A kamara többek között a fentiek miatt négy rendbeli szándékos fegyelmi vétség miatt eljárást indított az érintett ügyvéd ellen. A kamarai határozat is alátámasztja azt a gyanút, amit korábban a már említett feljelentés is érintett, hogy az érintett ügyvéd a letétből, a pécsi adófizetők pénzéből jogellenesen vehetett el több tízmillió forintot.

Ajánlom figyelmébe a fentieket mindenkinek, aki szerint az önkormányzati cégeknél folyó átvilágítás felesleges pazarlás, és azok figyelmébe is, akik szerint ma egy valódi jogi munkát igazoló dokumentum jelenti a valós veszélyt a pécsi adófizetők pénzére. Mi nem változtatunk a gyakorlaton. Munkadíjat csak ellenőrzött, igazolt tevékenység után fizetünk ki, folytatjuk az előző városvezetés idején folytatott gazdálkodási gyakorlat átvilágítását, és ha törvénysértő ügyeket találunk, elszámoltatjuk a felelősöket.

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere”

UPDATE: Elértük a hírbe hozott ügyvédnőt

Lapunk elérte a megvádolt Kamondi Mónikát. Az ügyvédnő azt mondta, Péterffy Attila nem mondott igazat a közleményben és megígérte, hivatalosan is reagálni fog erre. Amint ez megtörténik, frissítünk.

Íme az ügyvédnő hivatalos reakciója:

“Péterffy Attila polgármester ügyvédi tevékenységemmel kapcsolatosan
kiadott sajtóközleménye, amely a politikai boszorkányüldözés újabb
eleme, hamis és megtévesztő állításokat tartalmaz. Emiatt jogi eljárást
indítok.”

Kapcsolódó hírünk:

Hirdetés
Előző sztori

Képgaléria: Szalmabálák tetején kapott lángra a Lada

Következő sztori

Másfél millió forintot “kaszáltak” az unokázós csalók

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1