Címlap Balhé „Politi...

„Politikai karrierjének vége lesz!” – üzente Mellár Tamás Bognár Szilviának

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy állítólagos Bánki Erik-idézettel vágott vissza Bognár Szilviának Mellár Tamás a közösségi oldalon. A baloldal országgyűlésiképviselő-jelöltje azt írta a szintén baloldali, független országgyűlésiképviselő-jelöltnek, hogy

Most akkor én tényleg olyan vállalhatatlan vagyok (mint Sztálin?), hogy Bognár Szilvia elindul ellenem a Fideszt erősítve. Ha annyira rossz jelöltnek tart, akkor miért nem indult el ellenem az előválasztáson.

Nem tudni mi lesz a választás eredménye, de egy valami egész biztosan megjósolható, BSZ politikai karrierjének vége lesz.

Az ellenzék nem fogja neki elfelejteni az árulást, a Fidesz pedig, ugyan az árulást szereti, de az árulókat megveti (copyright by Bánki Erik)” – közölte Mellár Tamás, aki ezzel leárulózta a korábbi pécsi alpolgármestert, akit korábban szabályosan megpróbáltak kivégezni (politikai értelemben) saját szövetségesei azért, mert önálló szakmai véleménye volt.

Kattintásra nagyítható!

Elege lett a gerinctelenségből és a választók átveréséből

Amint arról a Pécs Aktuál beszámolt, bár a korábbi DK-s alpolgármester sokáig lebegtette, végül úgy döntött, mégis elindul az országgyűlési választáson függetlenként, egyúttal jelezte: kilép a Mellár fémjelezte Mindenki Pécsért Egyesületből.

Bognár Szilvia lépését azzal indokolta, hogy elege van a gerinctelenségből, és egy hiteles, de másik utat szeretne választani, nem olyat, mint amilyet átélt a baloldali városvezetés soraiban.

„NEM LEHET ÚGY POLITIZÁLNI, HOGY EGYÉNI ÉS PÁRTÉRDEKEKET HELYEZÜNK A KÖZÖSSÉG ELÉ ÉS VISSZAÉLÜNK A HATALMUNKKAL”

– ecsetelte egyebek mellett abban a videóban, amiben bejelentette indulását.Bognár egyébként a Pécs Aktuál podcastjában beszélt először igen részletesen arról, hogyan és miért akarták elhallgattatni saját szövetségesei, megemlítve a városházi „munkahelyi terrort” is. Akkor beszélt arról is (igaz, még csak feltételes módban), hogy

éppen azok az árulók, akik őt árulózzák.

Jobbikos is dobbantott, függetlenként indul

Kevesebb közfigyelmet kapott a hír, de legalább ennyire fontos Hencsei Zsolt volt jobbikos önkormányzati képviselő indulása is. A Jobbikból a napokban kilépő, városvezetést otthagyó képviselő a Pécs Aktuálnak erősítette meg elsőként, hogy függetlenként elindul a tavaszi országgyűlési választáson Pécsett abban a körzetben, ahol egyelőre Hoppál Péter birtokolja a képviselői széket, és ahol Szakács László DK-s összellenzéki képviselőjelölt is ringbe száll.

Én nem valakik ellen akarok elindulni, hanem a körzetemért. Tudom, hogy ez durva lépésnek tűnik majd a hatpárti ellenzék vagy a városvezetés számára, de nekik is elmondtam: mindenben számíthatnak az együttműködésemre, minden pozitív döntést támogatni fogok a jövőben is, ami a körzet érdekeit szolgálja, de

szeretnék a saját lelkiismeretem szerint dönteni minden ügyben, egyedül szeretnék dolgozni, szabadon akarok dönteni

– magyarázta Hencsei, aki megerősítette azt is, hogy nemcsak a Jobbikból, hanem a párt városházi frakciójából is kilépett. Ezzel (egyelőre) megszűnt a Jobbik frakciója.

Alig két év alatt egyébként a 2/3-nál is nagyobb és erősebb felhatalmazásból szinte

A DÖNTÉSKÉPTELENSÉG SZÉLÉRE POLITIZÁLTA MAGÁT PÉCS VÁROSVEZETÉSE. MOSTANRA CSAK ALIG KÉTFŐS – BIZTOSRA VEHETŐ – TÖBBSÉGGEL VEZETHETI A VÁROST A BALOLDAL,

és ebben a már a polgármester saját szavazata is benne van.