Címlap Balhé Két tojás töb...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vitathatatlannak tűnik Ruzsa Csaba érvelése. De tényleg az is?

Amint azt a Pécs Aktuál elsőként megírta: hűtlen kezelés gyanúja miatt vizsgálódnak a rendőrök, mert nem zárható ki, hogy elherdálták Pécs vagyonát azért, hogy egy ismerős, MSZP-közeli cégnek kedvezzenek a városvezetők.


A korábban Puch Lászlóval, a szocialisták volt pénztárnok-erősemberével összeköthető vállalkozás egy sokmilliárdos haszonnal kecsegtető parkosított területhez juthatott Pécsett úgy, hogy egy friss döntés miatt akár lakóparkot is építhet rajta a Belváros-Egyetemváros peremén.


Pécs eközben csak egy romos kempinget, és némi aprót „nyert” ezen. Ez utóbbit az ellenzék is szóvá tette a napokban, mert szerintük „ez egy sajátos üzleti modell lehet, amin csak a pécsiek veszítenek, mindenki más nyer„, mivel a volt Áper laktanya egy részét is megvásárolta a város, erősen vitatott körülmények között:


Bár a városvezetést és az ügyletet megalapozó értékbecslés készítőjét is kerestük,

hetek óta hallgatnak, nem reagálnak

a Pécs Aktuál kérdéseire, sem az újabb nyomozás tényére.


Két tojás vs. egy tojás

A napokban végre sikerült szóra bírni a témában Pécs gazdasági alpolgármesterét, akit egy eredetileg más ügyben megtartott sajtótájékoztatón csíptünk el.

Ruzsa Csabától azt kérdeztük, hogy

  • valóban jó üzletnek tartja-e a városvezetés a romos kemping megszerzését Pécs határában,
  • mi a tervük a területtel és honnan lesz arra pénz,
  • és miért nem takaríttatták el a volt kempingben lévő romos épületeket, eseteg veszélyes hulladékot a területről, amelyet most majd az önkormányzatnak kell eltakarítania.

Videóban mutatjuk Ruzsa Csaba válaszait, aki szerint jó üzletről van szó, mert kétszer akkora területet szereztek, mint amit cserébe odaadtak, vagyis két tojás többet ér, mint egy tojás.