Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarország biztonságban van, mert Nyugat- és Dél-Európával szemben semmilyen körülmények között nem fenyegetik energiakimaradások – mondta a Fidesz európai parlamenti (EP) delegációjának vezetője, a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Deutsch Tamás hangsúlyozta: a helyzet Nyugat- és Dél-Európában súlyos. Mint fogalmazott: “kézzelfogható valóság, hogy blackout, azaz hosszabb ideig a polgárok által elszenvedni kénytelen áram-, illetve energiakimaradás lehet a téli hónapokban”.

AUSZTRIÁBAN A HADSEREG MÁR ÓRIÁSPLAKÁTOKON, ILLETVE ONLINE HIRDETÉSEKBEN KÉSZÍTI FEL A POLGÁROKAT ARRA, LEHET, HOGY AZ ENERGIAVÁLSÁG MIATT HOSSZABB, EGYHETES, VAGY AKÁR TÍZNAPOS ENERGIAKIMARADÁS LESz; Németországban a katasztrófavédelem olyan tájékoztató filmet készített, amely arról szól, hogy az idősebb, egyedül élő polgárok hogyan tudnak védekezni több napig tartó energiakimaradás esetén.

– fejtette ki a kormánypárti politikus.

Ezzel szemben az Oroszországgal kötött hosszú távú, 10+5 éves gázszállítási megállapodásnak köszönhetően Magyarország energiatartalékai biztonságot teremtenek a polgároknak, családoknak és a gazdasági élet szereplőinek

– jelentette ki a kormánypárti EP-képviselő.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

A Fidesz EP-képviselője aláhúzta, hogy a földgáz lakossági ára Magyarországon a legolcsóbb az Európai Unióban, a villamosenergia ára pedig a második legalacsonyabb.

Gáz van

Szijjártó Péter és Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter közösen helyezte üzemi nyomás alá a szerb-magyar gázvezetéket Kiskundorozsmán szeptember végén, így megkezdődött a földgáz kereskedelmi forgalmazása a két ország között, a Gazprommal kötött megállapodás alapján.

Szerbia felől 3,5 milliárd köbméter földgáz fog érkezni az országunkba idén, amely nagy részét kiteszi az össz éves mennyiségnek – ezen kívül 1 milliárd köbméter gáz jön majd Ausztria irányából. Az új megállapodás rendkívül kedvező az országunk számára, ennek köszönhetően gázáremelkedésre az elkövetkező időben nem kell számítani – mondta el akkor Szijjártó Péter. Hozzátette:

MAGYARORSZÁG GÁZELLÁTÁSA NEM LEHET SEM IDEOLÓGIAI, SEM POLITIKAI KÉRDÉS, UGYANIS IDEOLÓGIÁVAL ÉS POLITIKAI NYILATKOZATOKKAL NEM LEHET FŰTENI A LAKÁSOKAT ÉS A HÁZAKAT, NEM LEHET MŰKÖDTETNI AZ IPART.

(via MTI / Borítóképünk a Pécs Aktuál fotója)