Címlap Közélet Kézzel álltak...

Kézzel álltak neki, kalákában bontottak Péterffyék, miután országos téma lett a Mandulás-biznisz

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Valaki őrült vicces kedvében lehetett a pécsi Városházán, de mégis komolyan vették az ötletét: irány kalákában bontani a romos Mandulás kempinget.

Egy kommentelő a polgármester közösségi oldaláról

A gondolatot tett követte, a városvezető frakció tagjai talpig vadonatújnak és makulátlannak tűnő munkásruhában estek neki a tégláknak.

Egy kommentelő a polgármester közösségi oldaláról
Egy kommentelő a polgármester közösségi oldaláról

Nem hebehurgya módon álltak neki a politikusok a minden bizonnyal veszélyes hulladékot is bőven tartalmazó épületek elbontásának, hanem alapos tervezés és mérlegelés előzte meg a cselekvést.

A brigád nem minden tagja tűnt ugyan lelkesnek…

… de az vesse rá az első követ, aki minden nap örömmel bont romhalmazokat.

Egy kommentelő a polgármester közösségi oldaláról

A hivatalos, polgármesteri fotókból olyan lelkesedés árad, hogy eszünkbe jutott ez az örök klasszikus, a magyar (szocialista) munkamorálról:


Hogy ennek a lelkes, a sajtó előtti bontásnak köze van-e ahhoz, hogy országos téma és hír lett a pécsi telekügyletből, nem tudni.

Mint arról a Pécs Aktuál korábban beszámolt, kérdéses módon és kritikáktól sem mentesen üzletelt – pontosabban cserélt el – az önkormányzat egy parkosított, kéthektáros telket a Belváros-Egyetemváros szélén a romos Mandulás kempingre. A városvezetés szerint ez megérte (mert „két tojás többet ér, mint egy” – indokoltak), ennek ellenére rendőrségi nyomozás folyik az ügyben, mert nem mindenki értett egyet ezzel, hiszen

milliárdos lehetőséget pottyantott egy MSZP-közeli vállalkozás ölébe a városvezetés, miközben a város egy romos telekkel lett „gazdagabb” Pécs határában.

Korábban megírtuk, hűtlen kezelés gyanúja miatt vizsgálódnak a rendőrök, mert nem zárható ki, hogy elherdálták Pécs vagyonát azért, hogy egy ismerős, MSZP-közeli cégnek kedvezzenek a városvezetők. A korábban Puch Lászlóval, a szocialisták volt erős emberével összeköthető vállalkozás egy sokmilliárdos haszonnal kecsegtető parkosított területhez juthatott Pécsett úgy, hogy egy friss döntés miatt akár lakóparkot is építhet rajta. Pécs eközben csak egy romos kempinget, és némi aprót „nyert” ezen.

Hogy ez Pécsnek tényleg jó üzlet-e, vagy sem, arra ebben a cikkünkben kerestük a választ:

Péterffyék sokáig nem szólaltak meg az ügyben, hiába tettünk fel kérdéseket. A napokban azonban már az országos sajtóba is beszivárgott a történet, így ez a mostani lelkes bontás talán ettől nem függetlenül történt.

Három héttel ezelőtt pedig a pécsi ellenzék vezetője egy sajátos bejáráson mutatta meg a sajtónak, hogy „romokban hever a pécsiek a pénze”, Csizmadia Péter szerint ugyanis a városvezetés olyan üzletet kötött, amelyben csak egy belső kör jár jól, mindenki más veszít.


UPDATE: A videó letölthető!

Olvasóink kérésének eleget téve, videónkat – a Facebookon kívül – ide is betesszük, hogy letölthető legyen.


UPDATE2: Elfáradt a brigád – Megnéztük a területet csütörtökön