Címlap Politika A Fidesz szer...

A Fidesz szerint ők buktatták meg Karácsony Gergelyt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezt Hollik István, a Fidesz szóvivője még a közösségi oldalára is kiírta.

Karácsony Gergely megállítva. Most Gyurcsányon a sor!

Rétvári Bence ennél is tovább ment. Szerinte:

Folyamatosan azt harsogta a baloldali sajtó, hogy semmi értelme petíciót indítani a kormánypártoknak, mert úgyse lesz semmilyen következménye. Hát, lett.

– kommentálta az eseményeket a Facebookon, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az államtitkára, aki szerint

„a kormánypártok elvégezték a munka felét, de nem szoktak félmunkát végezni”. 

Amint arról beszámoltunk, visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenyből Karácsony Gergely főpolgármester, aki ezt pénteken, az Országháznál tartott sajtótájékoztatón jelentette be.

https://pecsaktual.hu/politika/kiszallt-karacsony-gergely-itt-a-vege-neki/

Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak.

A főpolgármester indoklásként elmondta, a döntés azért volt könnyű számára, mert tisztességes, becsületes, szolgálatra kész embernek tartja Márki-Zay Pétert, aki jobban szereti a hazáját, mint a hatalmat. Hozzátette: nehéz pedig azért volt a döntés, mert az első fordulóban 170 ezren szavaztak rá, és most egy olyan jobbközép politikust fog támogatni, akivel vitái is vannak, például az adórendszerről.

Márki-Zay Péter azt mondta, Karácsony Gergely bebizonyította, hogy neki „a haza érdeke mindennél fontosabb”. Közölte azt is, tisztelete jeléül belép a főpolgármester 99 elnevezésű mozgalmába.

Cáfolta, hogy az elmúlt napokban hatalomtechnikai játék zajlott volna. Semmilyen osztozkodás nem volt, megegyeztek, hogy azokat a közös értékeket, amelyeket eddig Karácsony Gergely képviselt, mostantól ő is képviseli

– jelentette ki Márki-Zay Péter.

A hódmezővásárhelyi polgármester közölte: a kormányváltáshoz kell Dobrev Klára támogatása is, de ha ő lenne az ellenzék kormányfőjelöltje, akkor nem tudnának hárommillió embert összegyűjteni, amennyi kell Orbán Viktor leváltására.

Márki-Zay Péter a szavazóknak címezve szavait azt mondta,

„az önök egyetlen reménye sajnos ma én vagyok”.

Pécsett meglehetősen sok baloldali potentátot elkeserített Márki-Zay sikere, és akkor még nem is tudták, hogy Karácsony Gergely visszalép. Erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben:

https://pecsaktual.hu/arc/idegosszeomlas-szelen-a-pecsi-balos-potentatok-marki-zay-miatt/

(via MTI – Fotó: Balogh Zoltán)