Címlap Politika Épp három éve...

Épp három éve kormányozza Pécset a baloldal

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma három éve, hogy megalakult az új pécsi közgyűlés.

Az alakuló ülésen újságírói kérdésre, hogy milyen lesz a Fidesz ellenzékben azt válaszoltam: támogatni fogunk minden javaslatot, ami a pécsiek érdekét szolgálja, de egyet sem, ami azzal ellentétes.

Három éve tartjuk magunkat a fenti mércéhez, mert erre kötelez bennünket képviselői eskünk és ezért küldtek bennünket a pécsi választók a közgyűlésbe.

Három éve a baloldal, civil álruha mögé bújva visszatért a hatalomba. És ott folytatta, ahol bukott elődeik 2010-ben abbahagyták.

Három éve a pécsieket becsapták. Függetlenséget, szakértelmet ígértek nekik, helyette viszont egy baloldali pénzemberek mellényzsebéből előhúzott belső kör került ismét pozícióba.

Három éve valójában újra azok a szocialisták-gyurcsányisták irányítják az önkormányzatot, akik egyszer már tönkretették azt. Azok, akiknek a pécsiek érdekénél mindig is fontosabb volt a saját maguk és barátaik érdeke. Három év alatt mindent elfoglaltak, a valódi szakértők helyett szinte mindenhova a barátaikat és bábjaikat ültették és még saját koalíciós társaikat is elárulták.

Három éve nem végeznek érdemi munkát, ellenben meghonosítottak egy egészen visszataszító politikai stílust városunkban.

Egy olyan magatartást, amiben egyszerre van jelen a hübrisz, az intolerancia és a farizeusság. Amibe belefér, hogy a politikai ellenfeleket lehülyézzék, a női képviselőket pedig megalázzák. Amiben még a szövetséges is csak eszköz, akivel bármikor le lehet számolni, ha nem áll be a sorba. Amiben a politikai ellenfelek eredményét a sajátjuknak hazudják, és amiben a semmit is világmegváltó eseményként adják el a pécsieknek.

Három éve a pécsieket becsapták, aminek még egy jó ideig mindenki issza a levét. De másfél év múlva a pécsiek ismét véleményt nyilváníthatnak és megkapják az esélyt, hogy az őket becsapókat megbüntessék.

Mi akkor is itt leszünk, a pécsiek ránk akkor is számíthatnak, mert nekünk Pécs az otthonunk, Pécsért és a pécsiekért dolgozunk!

Hajrá Pécs!

Szerző: Dr. Csizmadia Péter, ügyvéd, a Fidesz pécsi frakcióvezetője
A Pécs Aktuál szeretné ismertetni a városvezetés álláspontját is. Amint erre lehetőséget kapunk, bemutatjuk, mit gondol az elmúlt három évéről Péterffy Attila, Pécs polgármestere.