Címlap Politika Nem emlékszik...

Nem emlékszik, kinek adott közel milliós megbízást Péterffy Attila!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Érdekes közjáték zajlott le a napokban a pécsi Városházán. Az egyik képviselő, Berényi Zoltán (ÖPE) ugyanis arról kérdezte Péterffy Attilát, hogy

„Kicsoda Lakatos Béla, mit csinál Pécsen, és kapott-e pénzt,

illetve kérdésében utalt arra is, hogy tervben van-e hasonló akció – mint ahogy azt már előzetesen sejteni lehetett.

Péterffy Attila azonban nagy meglepetésre azt válaszolta, hogy utána kell nézni, ki ez a Lakatos Béla, és 15 napon belül írásban fog válaszolni.

Az egész így játszódott le alig egy perc alatt:

De ki ez a Lakatos Béla?

Lakatos Bélát ismernie kellene Péterffy Attilának, ugyanis közel egymilliós megbízást adott a férfinek korábban – mégpedig polgármesteri ciklusa legelején. Botrány is lett belőle, mivel kiderült,

Lakatos Bélával mindent előre lebeszéltek, le is levelezték még a „pályázat” kiírása előtt, hogy azt majd Lakatos Béla nyeri meg.

Végül a Pécs Aktuál cikke, és a cikkünkben bemutatott belső dokumentumok, levelek miatt magyarázkodásra kényszerült a pécsi polgármester, ami némi mellébeszéléssel, tereléssel és „szennylapozással” indult.

Az érdeminek nevezheztő magyarázat szerint

Péterffy Attila akkor azt állította, hogy nem volt mutyi, nem volt korrupció,

mert joga volt azzal szerződni, akivel akart, mivel szerinte Lakatos Béla megbízása „bizalmi munka”, és erre jogi lehetősége is megvolt.

Csizmadia Péter, a Fidesz frakcióvezetője és nem mellesleg ügyvéd szerint azonban Péterffy magyarázata jogilag bicsaklik meg, és meg is magyarázta az ellenzéki politikus, hogy szerinte miért. Erről ebben a cikkünkben írtunk akkor részletesen:

Jó, de akkor most ki az a Lakatos Béla?

Lakatos Béla Ács korábbi polgármestere volt 2010-2018 között, megítélése viszont meglehetősen ellentmondásos volt – idő előtt le is mondott. Ilyen videókat terjesztettek róla:

Vagy ilyeneket:

De volt ilyen egészen barátságos is:

Lakatos Wikipedia-oldala szerint pedagógus, és 2018-ban a Momentum országgyűlési képviselőjelöltje volt Komárom-Esztergom megye 3. választókerületében, de nem választották meg. Volt Márki-Zay Péter egyik vezető romaügyi tanácsadója is, de onnan is távozott.

Hogy mit keres (ismét?) Pécsett, azt egyelőre nem tudjuk, de igyekszünk kideríteni. Amint sikerül, beszámolunk róla.