Címlap Politika Nem kampányol...

Nem kampányol Márki-Zaynak Gyurcsány Ferenc!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Személyesen egyeztetett Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter, aminek az lett a vége, hogy a DK elnöke nyilvánosan bejelentette: nem fog kampányolni!

“Nagyon jó találkozó volt, Arató Gergellyel mentem.

AZT KÉRTE A KAPITÁNY, HOGY NE KAMPÁNYOLJAK. ÍGY FOGOK TENNI. AKKOR ÍGY”

– írta szó szerint Gyurcsány Ferenc.

A szövegből nem teljesen egyértelmű, hogy ezt komolyan, vagy inkább némi éllel, élcelődéssel írta-e a DK elnöke, de ez előbb-utóbb úgy is ki fog derülni.

Nem csak Gyurcsány nem kampányol azonban Márki-Zaynak, hanem a többi kormányellenes párt vezetői sem. Márki-Zay szerint ezt ő maga intézte így, de hogy ez nyerő taktika lesz-e, vagy sem, az kérdéses.

Pécsett egyébként a 2019-es kampányban bejött az a taktika, hogy a baloldali pártok háttérben maradtak a kampányban és a „civilek” álltak csak elől a reflektorfényben, és csak a választások után bukkantak fel az MSZP, DK, Jobbik potentátjai.

Ez Pécsett olyan jól sikerült, hogy azóta mindent leuralt az MSZP, és az MSZP-hez köthető háttéremberek, szinte az összes kulcspozícióban ők ülnek, míg például a Momentum már sehol sincs, kigolyózták őket még a bizottsági elnöki, és a városi cégek felügyelőbizottsági helyeiről is. Így semmibe nem látnak bele első kézből – panaszkodtak.