Címlap Politika Tiszta kezek:...

Tiszta kezek: összeállt egy második DK–Momentum–Jobbik-tengely Pécsett

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hirtelen, szinte a semmiből betoppanó Mikulás után egy meglepő bejelentéssel indult az év utolsó pécsi közgyűlése: új frakciót alakított három képviselő. Erről Bognár Szilvia közgyűlési elszólásából értesültünk, a sajtót nem értesítették erről előzetesen – legalábbis a Pécs Aktuált biztosan nem.

Úgy tudjuk, a DK-ból kilépett Bognár Szilvia, a Momentumból kilépett Topán László és a Jobbikból kilépett Hencsei Zsolt alapítottak immár közös frakciót, ezzel pedig némileg több lehetőség jut majd nekik a politikai munkára, mint eddig.

Információink szerint az új frakció neve: Tiszta kezek!

Érdekes, hogy egyelőre egyik képviselő sem számolt be az új frakcióról közösségi oldalán: Topán László utoljára november elején posztolt, Hencsei Zsolt november 28. óta nem posztolt, Bognár Szilvia pedig december 4-én tett ki egy fotót az adventi koszorúról.

Ha sikerül elérnünk a képviselőket, és többet megtudunk a motivációjukról, illetve arról, hogy miért lesz jobb a pécsieknek, hogy még egy frakció alakult, akkor arról beszámolunk.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy mindannyian csalódtak pártjukban és a módszereikben, erről a Pécs Aktuálnak podcastban is meséltek már:

UPDATE: A név új, az elvek régiek – reagált az új frakció

„Tiszta kezek néven a mai napon új közgyűlési frakciót alakítottunk Pécsett. A nevünk új, az elveink a régiek: új politikai kultúra, átláthatóság, demokrácia…

Akik maradtak a 2019-es ígéreteiknél és képviselői esküjüknél:

Bognár Szilvia
Hencsei Zsolt
Topán László”

– írta szerkesztőségünknek az új frakció.