A BVSC-t beengedik a sportuszodába, a koronavírust igyekeznek kizárni

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A koronavírus-járvány ugyan mindent megtett azért, hogy keresztbe tegyen az OB I-es férfi vízilabda-bajnokság rajtjának, de nem sikerült neki: az előzetes terveknek megfelelően augusztus 29-én megkezdődik a szezon. A PVSK-Mecsek Füszért hazai bajnokival indít.

A BENU Magyar Kupa küzdelmeit fenekestül felforgatta a koronavírus-járvány, emiatt halasztás mellett döntött a Magyar Vízilabda Szövetség. Az elnökség ugyanakkor úgy határozott, hogy a férfi OB I-es szezon az előzetes terveknek megfelelően augusztus végén elrajtol – így is lesz, három mérkőzést azonban későbbre halasztottak.

A bajnokság lebonyolítása megváltozott a korábbiakhoz képest. A mezőnyt tizenhat csapat alkotja, s ezúttal mindenki játszik mindenkivel két alkalommal, majd lesz egy play off, ami viszont már csak az első négy helyezettet érinti. A 15. és 16. helyen végzett együttes búcsúzik az élvonaltól, a 14. helyezett pedig osztályozóra kényszerül a bentmaradás érdekében.

A PVSK-Mecsek Füszért számára hazai bajnokival kezdődik a szezon, az immár Török Viktor által irányított együttes a BVSC-Zuglót fogadja. A pécsiek fiatal csapattal vágnak neki az idénynek, nagyon sok OB I-es meccs „eligazolt” tőlük – ennek biztosan lesz hátránya és előnye is.

– Viszket már a tenyerem, most tartom az utolsó edzést és az utolsó megbeszélést, holnap este pedig végre belevágunk – mondta a Pécs Aktuálnak Török Viktor, a PVSK-Mecsek Füszért vezetőedzője. – A felkészülés során betervezett munkát sikerült elvégeznünk, a kupában is jórészt úgy szerepeltünk, olyan eredményeket értünk el, amilyeneket vártunk. Az első négy-öt forduló során szeretnénk minél több pontot gyűjteni, főleg hazai pályán, saját szurkolóink előtt akarunk győzelmeket aratni. A BVSC-vel a Magyar Kupában már találkoztunk, sajnos viszonylag sima vereséget szenvedtünk, amiért most szombaton vissza akarunk vágni.

A pécsieknek sajnos nem csak a BVSC-re, hanem a koronavírusra is nagyon oda kell figyelniük. Ezzel kapcsolatban Török Viktor úgy fogalmazott, nem félnek a járványtól, inkább mindent megtesznek azért, hogy mindenki egészséges maradjon.

– Addig nem engedünk senkit sehova, nincs szünet, amíg ez a helyzet fennáll. Zárt közösségben igyekszünk dolgozni annak érdekében, hogy ne fertőződjön meg senki. Mondjuk nem egyszerű így dolgozni, tervezni, hogy meccseket hoznak előre, halasztanak el, de nincs más lehetőség, alkalmazkodni kell. Minden játékosomnak azt mondtam, örüljünk neki, hogy egyáltalán tudunk játszani, tudjuk végezni a munkánkat!

A pécsi klub vezetősége arra kéri a szurkolókat, hogy az első két hazai mérkőzésen, amennyiben lehetséges, viseljenek maszkot, mert az uszoda zárt légterében nem tudják megoldani a megfelelő szellőztetést, és szeretnék, ha a drukkerek és a csapat is gondtalanul és egészségesen élvezhetné a 2020/2021-es szezon összes mérkőzését.

Az 1. forduló programja (augusztus 29., szombat): PVSK-Mecsek Füszért–BVSC-Zugló (Abay Nemes Oszkár Sportuszoda, 19.00), OSC–Szeged, Szolnok–Kaposvár, Eger–KSI, Honvéd–Miskolc, UVSE–Debrecen (későbbre halasztva), Tatabánya–Szentes (későbbre halasztva), FTC–Vasas (későbbre halasztva).

Előző sztori

Hangos ordibálás közepette szállították a pécsi bíróságra a lekapcsolt drogmaffia tagjait

Következő sztori

Lezár Magyarország: Nem jöhetnek külföldiek szeptembertől

Legutóbbiak innen: Sport