Címlap Sport Egyelőre nem ...

Egyelőre nem kezdődik el a Lauber Dezső sportcsarnok felújítása, pedig már három éve megvan rá a pénz

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár a pécsi városvezetés ragaszkodik a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok felújításához, arra egyelőre várni kell. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a létesítmény felújítására kiírt második körös közbeszerzést érvénytelenítették, de rövidesen újat írnak ki. A csarnok korlátozásokkal, de nyitva lesz a felújítási munkálatok kezdetéig.

A Lauber Dezső sportcsarnok felújítására legutóbb 2022 tavaszán írt ki közbeszerzést a pécsi önkormányzat, ám az ezen nyertes cég pályázatát az ezt elbíráló központi hatóság formai okokra hivatkozva érvénytelenítette. A második helyen szereplő pályázó viszont 200 millió forinttal drágábban végezte volna el ezt a munkát, azonban a kormányzat a pluszköltségeket nem kompenzálja, így a pécsi önkormányzat érvénytelenítette a második körös pályázatot.

Péterffy Attiláék viszont nem akarnak lemondani sem a fejlesztésről, sem pedig a pécsiek adóforintjairól. Ennek érdekében az előző eljárás érvénytelenítéséről november 29-én, kedden hozott döntést a pécsi önkormányzat Költségvetési és Gazdasági Bizottsága. Ugyanez a testület soron következő, jövő keddi ülésén dönt arról, hogy újabb közbeszerzési eljárást indít a sportcsarnok felújítása érdekében.

A tervek szerint az eredetileg január elejétől tervezett felújítás így várhatóan májusban kezdődhet, és a munkálatok előreláthatólag őszig tartanak.

A csarnokot üzemeltető PSN a munkálatok kezdetéig, figyelembe véve a kormány elvárásait az energiafelhasználás csökkentésére, valamint a pécsi sportegyesületek igényeit a teremhasználatra, korlátozásokkal ugyan, de nyitva tartja a pécsi sportcsarnokot. Azt, hogy a sportcsarnok mely napokon és milyen időszakokban lehet nyitva, a PSN Zrt. vezetése határozza meg, az erről szóló egyeztetések még zajlanak.

A Lauber Dezső Sportcsarnok felújításával kapcsolatos korábbi cikkeink alább olvashatók: