Címlap Arc Hencsei benéz...

Hencsei benézte, nem ütés, hanem simogatás volt! Így még nem kértek elnézést, mint ahogy a képviselő tette

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kormányhivatal gyámügyesei mindent rendben találtak, és a rendőrség szerint sem történt bűncselekmény abban az ügyben, amit a Tiszta Kezek Frakció egyik képviselője, Hencsei Zsolt hozott nyilvánosságra még februárban.

Mint arról a Pécs Aktuál több cikkben is beszámolt, fotókat és videókat is bemutattunk, Hencsei szerint erős városházi kapcsolatokkal bír az a pécsi család (Gy. család), amely önkormányzati bérlakásban lakhat, de rettegésben tartja a szomszédait, és amelynek nőtagja – üzlettársként – 15 milliót kapott az MSZP-től – ecsetelte korábban. A nő másik társa a betéti társaságban a mostani pécsi MSZP-s alpolgármester, Nyőgéri Lajos felesége volt. Ezért többen is azt gyanítják, Gy. L.-né csak sima stróman volt, és a milliós pártmegbízásokat valójában Nyőgéri intézte. Gy. L.-ék egy értelmi fogyatékos fiatalember gyámjai is, akit Hencsei Zsolt szerint rendszeresen bántalmaztak, éheztettek, dolgoztattak, kutyaeledelt kellett ennie, mert éhes volt – a szomszédok legalábbis erről panaszkodtak neki. Ugyanők egyébként Péterffy Attilát is megkeresték az ügyben még év elején, de a polgármester válaszra sem méltatta őket. A szomorú esetből végül nem csak politikai, hanem rendőrségi ügy is lett, miután nem csak Hencsei, hanem Nyőgéri Lajos is feljelentést tett.

A lapunk birtokába került rendőrségi jelentés szerint

nem találtak bűncselekményre utaló jeleket, és a Kormányhivatal gyámügyesei is mindent rendben találtak, noha 2020-óta kapnak panaszos bejelentéseket a szomszédoktól. Mégsem találtak semmi aggasztót.


Hencsei Zsolt ma hivatalos közösségi oldalán kért elnézést, amiért tévedett. De még hogy! Sőt: szemészhez is elmegy, mint írta.

Az alábbiakban a képviselő teljes szövegét bemutatjuk, változtatás nélkül.

Szeretnék elnézést kérni!

Szeretnék elnézést kérni az MSZP korábbi tanácsadójától, Gy. L.nétől és Gy.L-től, mert a rendőrség megállapította, hogy semmiféle bűncselekmény nem történt, nem bántották a gondozásuk alatt álló, értelmi fogyatékos fiatalembert sem.

Így jobban megnézve ezt a videót, és képeket már én sem ütést látok ezen, hanem bolondos, pajkos csiklandozást, játékot a kertben. A fiú nem azért görnyed össze, mert hasba verték, hanem a nevetéstől. És azok a könnyek ott a szemében az öröm könnyei!

A szomszédok is tévednek, kutyaeledelt is kedvtelésből fogyaszt a fiatalember, mert jó az íze és tápláló. Nem azért eszi ezt, mert nem kap eleget enni Gy. L. -éktől!

Karácsony estéjén pedig azért eszik az udvari sámlin, mert szereti a friss, hideg, jó levegőt. És nem azért, mert nem engedik be a lakásba, hiába voltak ennek többször is szem- és fültanúi a szomszédok, nyilvánvalóan ők is tévednek! Én is tévedtem, hogy rossz következtetést vontam le a számtalan videóból, fotókból, amiket láttam, és amelyeket megmutattak.

Köszönettel és hálával tartozom a Baranya Megyei Kormányhivatal lelkes és lelkiismeretes gyámügyi munkatársainak is, akik szintén semmi kivetnivalót nem találtak a fiatalember mindennapi életkörülményeiben, és a szomszédok is mindent rosszul láttak, tévedtek és tévednek most is.

Ezek után arra a nyilvánvaló következtetésre jutottam, hogy nem azért lakhatnak Gy. L-ék önkormányzati bérlakásban, mert Nyőgéri Lajos, MSZP-s alpolgármester és feleségének strómanjai voltak, hanem mert kiérdemelték, és mert nekik az jár!

Az a véletlenek összjátéka, hogy közös cégük is volt Nyőgéri Lajos feleségével, és alapvető, hogy a szakértelem okán kaphattak 15 milliós pártmegbízást is.

Kedves Gy. L.né, és kedves Gy. L.!

Sajnálom, elnézést kérek Önöktől.

UI.: Tudja valaki, hogyan lehet MSZP-s tanácsadónak lenni?

Hencsei Zsolt teljes posztja itt látható:


A képviselő megosztotta újra azt a videót is, amelyen első ránézésre mintha vernék a fiatalembert, de ezek szerint ez tévedés, mert nem verik.