A pécsi önkormányzat jelölte a cégvezetésre, most eltilthatja a NAV

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kezdés

Bár a Városháza baráti sajtója szerint tegnapi cikkünk valótlanságot állított a POSZT-ot szervező céggel kapcsolatos újabb galibáról, mutatjuk a bizonyítékot arra, hogy megint megpróbálják megszépíteni saját döntésüket. A kollégáknak pedig azt üzennénk, hogy mielőtt kérdezés nélkül elhisznek bármit, amit a városvezetés mond nekik (vagy írat meg velük), illene ellenőrizni is azt az információt.

Tegnap elsőként írtuk meg, hogy NAV eltilthatja az ügyvezetéstől a POSZT-ot szervező cég egyik ügyvezetőjét, mert már nem először kerül “kalamajkába” az adóhatósággal.

A Szabad Pécs “mentőcikket” írt a témában, ahogy már korábban is tette ezt, nem egyszer. A cikk szerzője szerint valótlanságot állítottunk, amikor azt írtuk, vagy arra utaltunk, hogy az önkormányzat jelöltje volt az érintett ügyvezető. Mert a Szabad Pécs szerint (vagyis inkább aszerint, aki tollba mondta nekik a “cikket”, a Szabad Pécs pedig most sem ellenőrizte a hitelességét a kapott információnak) a kormányoldali tulajdonos jelöltje volt az illető.

Mi szándékosan nem tértünk ki arra a tegnapi cikkünkben, hogy ki kinek a jelöltje, ugyanis egyrészt ez független az ügytől, másrészt mindkét cégvezető nagy hírű művész, akiknek eddigi munkásságához kétség sem férhet. Mivel azonban a Szabad Pécs (vagyis inkább az, aki tollba mondta nekik a “cikket”) meggyanúsított bennünket, kénytelenek vagyunk bemutatni azt a március 9-i tulajdonosi taggyűlésről készült hiteles jegyzőkönyvet, amiből egyértelműen kiderül, hogy

a NAV vizsgálatba keveredett ügyvezetőt is az önkormányzat ajánlotta be.

Akit a “kormányoldali tulajdonos”, némi utólagos egyeztetés után elfogadott, hiszen komoly szakemberről van szó.

Íme a vonatkozó jegyzőkönyv részlete, amiből egyértelműen kiderül, hogy mi a helyzet:

A teljes jegyzőkönyv nyilvánosan, bárki számára elérhető dokumentum! Mi most azért nem hozzuk nyilvánosságra az egészet, mert abban kitakarás nélkül is olvashatók a nevek.

Szerintünk ugyanakkor nem a személy az igazán fontos ebben a szomorú történetben, hanem az, hogy a POSZT komoly veszélybe kerülhet – újra. Ezért is foglalkoztunk az üggyel, hiszen a pécsiek és a város számára különösen fontos a POSZT.

Több nevet is bemondott az önkormányzat

Amint az a jegyzőkönyvből is kiolvasható, több nevet is bemondott a városvezetés, hogy kiket látnának szívesen a POSZT-ot szervező cég élén. Volt egy saját jelöltjük, akihez mindenképpen ragaszkodtak, és ajánlottak további személyeket, akiket “kompromisszumos” jelölteknek szántak. Ezen utóbbi személyek közül bólintott rá arra néhány napos gondolkodás és egyeztetés után a fesztivál másik tulajdonosa, aki számukra is elfogadható volt. A Szabad Pécs (vagyis inkább az, aki tollba mondta nekik a “cikket”) ez utóbbi tényt ferdítette el és magyarázta félre szándékosan.

Maradunk, csináljuk tovább

Mivel a valóságot írjuk meg, nem először és vélhetően nem is utoljára próbálja lejáratni a Pécs Aktuált a városvezetés és a mögöttük álló baráti médiumaik. Ez a heves támadások ellenére eddig nem sikerült. Bízunk abban, hogy a jövőben sem fog nekik sikerülni.

Előző sztori

Miseta Attila: Jól menedzselte a kormány az ismeretlen helyzetet

Következő sztori

Országos kampányt szervez Pécs

Legutóbbiak innen: Balhé