Címlap Balhé Bíróság előtt...

Bíróság előtt felelhet Péterffy Attila és ügyvédei: fontos információkat titkolhattak el!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amint azt a Pécs Aktuál megírta, a Tolna Megyei Rendőrkapitányság kétéves nyomozás után bűncselekmény hiányában megszüntette a Pécsi Vagyonhasznosító korábbi vezetőivel – és jogi képviselőjével – szembeni nyomozásokat, amelyeket az átvilágításokat követően indítottak el velük szemben (Aranyhajó Hotel, Központi Menza telkét érintő ügy, és egy ügyvédi letéti ügy). A pécsi polgármester ezek után nekitámadt a rendőrségnek, egyértelműen és nyíltan korrupcióval vádolva meg a nyomozóhatóságot! Erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben:

A városvezetés évek óta folyamatosan kommunikált nagy nyilvánosság előtt a most lezárult ügyekben, de mindig csak igen egyoldalúan:

máig titkolják például az úgynevezett átvilágítások anyagait, lezáró dokumentumait, megállapításait; azokat közérdekű adatigénylésben sem hajlandóak kiadni, és a nyilvánosság elé tárni, pedig közpénz tízmilliókat vettek fel érte.

A Pécs Aktuál elérte a korábban bevádolt, érintett vezetőket, jogi képviselőt is. Arra kértük őket, reagáljanak a nyomozás megszüntetésére, hogy az ő álláspontjukat is ismertetni tudjuk. Azt kérték, reakciójukat változtatás nélkül közöljük.

Íme:

Álláspontunk szerint a pécsi városvezetés – egy jól behatárolható ügyvédi-tanácsadói kör segítségével és hathatós közreműködésével – tisztességes vezetőket, szakembereket próbált politikai érdekből megvádolni, ellehetetleníteni és mind erkölcsileg, mint szakmailag lejáratni nagy nyilvánosság előtt. Mára kiderült: alaptalanul vádaskodtak ezen szakemberekkel szemben.

Ez az álságos magatartás azonban nem maradhat jogkövetkezmények nélkül, ezért felelniük kell azoknak, akik az elemi szabályokat felrúgva segédkeztek tisztességes emberek ellehetetlenítésében, boszorkányüldözésében.

Ahogy azonban korábban is, úgy most sem a sajtón keresztül szeretnénk üzengetni, mint, ahogy ezt tette évek óta és teszi most is a pécsi városvezetés, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy befolyásolja a közvéleményt. Ezért egyelőre csak egyetlen dolgot kívánunk megerősíteni és világossá tenni:

jogi eljárásban kell magyarázatot adniuk a feljelentőknek arra, hogy miért nem csatoltak olyan iratokat az eljárásban, mely iratok bizonyítottan a rendelkezésükre álltak, és az eljárás szempontjából fontos és különös jelentőséggel bírtak. Vagyis számot kell adniuk majd arról, miért akarták megtéveszteni a nyomozóhatóságot az eljárás során!

Úgy hisszük, ebben az eljárásban lehetőség lesz kibontania polgármester úrnak is a bíróság előtt „ a pécsi önkormányzati cégek és intézmények átvilágításának szakmai színvonalát, az átvilágításban részt vevők szakértelmét és alaposságát” és nem utolsó sorban pártatlanságát is.

Hétfő délutánra megérkezett az ellenzék reakciója is, azt ide kattintva lehet olvasni: