Címlap Balhé Megüzente az ...

Megüzente az MSZP Mellárnak, hogy nem támogatják Pécsett, hiába mondogatja ennek ellenkezőjét!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újra elmondta Mellár Tamás azt egy interjúban, amit a Pécs Aktuálnak is megfogalmazott, vagyis, hogy az MSZP őt fogja támogatni a pécsi előválasztáson, megcélozva a 2022-es választást. Legutóbb egy videóinterjúban beszélt erről kameránk előtt a politikus, és mondott számos érdekességet.

A szocialista párt baranyai elnöke viszont most visszaüzent az országgyűlési képviselőnek, az önkormányzat kiadványán keresztül.

Mindjárt megmutatjuk Csaba István elég egyértelmű üzenetét, de már most jelezzük, hogy Mellár Tamás viszontválasza ennél is érdekesebb lesz.

“Mi is értesültünk arról, hogy Mellár Tamás többször lenyilatkozta, hogy az MSZP őt fogja támogatni Baranya 1-ben az előválasztáson, de egyelőre nem tudjuk, hogy ezt mire alapozza, mert egyrészt nem kérte tőlünk, hogy őt támogassuk, másrészt pedig sem városi, sem megyei, sem országos szinten nem született még döntés arról, hogy kit indítunk Baranya 1-ben az előválasztáson. Ez alapján csak arra tudunk gondolni, hogy

evidenciának veszi a támogatásunk, mivel 2018-ban az MSZP segítette őt az országgyűlési képviselői mandátumához, bár ezt a gondolatmenetet nem támasztja alá az, hogy a képviselő úr kicsit úgy van a szocialista párttal, mint Orbán Viktor Brüsszellel: minden fegyverből tüzel rá, hónapok óta, de a jelek szerint a támogatása mégiscsak jól jönne.

Többféle lehetőségben is gondolkodunk, de egyelőre nem született hivatalos döntés arról, hogy saját jelöltet indítsunk vagy támogassunk valakit. Az előválasztás várhatóan augusztus végén az ajánlásgyűjtéssel veszi kezdetét és nem szeretnénk elhamarkodott döntéseket hozni.

A Magyar Szocialista Párt az egész országban, így itt is az előválasztás nyertesét fogja támogatni teljes mellszélességgel a 2022-es országgyűlési választásokon” – közölte Csaba István.

Mellár Tamás nem hagyta annyiban a baranyai MSZP üzenetét.

“Azt a vélelmemet, hogy az MSZP valószínűleg engem fog támogatni a választásokon, két dologra alapoztam:

1. A Párbeszéd vezetősége már többször is megerősítette, hogy a Baranya 1. körzetben engem tekint képviselőjelöltjének. Ugyanakkor azt is közölték a párt vezetői, hogy az MSZP-vel van egy megállapodásuk arra vonatkozóan, hogy melyik körzetben ki indít jelöltet az előválasztásra és a másik fél ezt tiszteletben tartva közös jelöltként tekinti azt.

Tudomásom szerint ez az egyezség továbbra is fennáll. Ha az MSZP az előválasztáson indít jelöltet a Baranya 1.-ben, akkor ezt a megállapodást egyoldalúan felmondja.

2. Két-három hónappal ezelőtt felhívott telefonon Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és azt kérdezte tőlem, hogy szándékomban áll-e indulni a 2022-es választásokon, mert ha igen, akkor ők nem keresnek jelöltet ebbe a körzetbe, hanem engem támogatnak. Természetesen az elképzelhető, hogy azóta megváltozott az MSZP álláspontja, de erről engem még nem tájékoztattak.

És végezetül még egy megjegyzés Csaba István azon kijelentésére, hogy én minden lehetséges fegyverrel támadom a MSZP-t. Ez a kijelentés minden alapot nélkülöz, bár a vélekedés kiváltó okát érteni vélem. Az ugyanis

tény, hogy az elmúlt hónapokban többször is kifogást emeltem a pécsi városvezetés munkájával kapcsolatban és magam is aláírója voltam a 12 pontos követelésnek. De tudomásom szerint Péterffy Attila, a város polgármestere nem tagja az MSZP-nek és a városi közgyűlésben sincs MSZP-s többség. Mind a polgármester, mind a városvezetésben résztvevő frakciók a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben indultak a választáson és így nyertek. S mivel én vagyok a Mindenki Pécsért Egyesület elnöke, ezért némi felelősséget érzek a városvezetésért, próbálom figyelmeztetni a polgármester urat és a pártokat, ha valamit nem jól csinálnak.

Nem hiszem, hogy Csaba István elnök úr találna egyetlen olyan mondatot is tőlem, amelyben az MSZP elnökét, vagy magát a pártot, és annak országos politikáját kritizáltam volna.”

Ez utóbbi mondata pedig igaznak tűnik Mellárnak, ugyanis valóban nem találtunk olyan nyilatkozatot tőle, amiben az MSZP-nek ment volna neki. Ellenben a pécsi polgármestert valóban többször illette kritikával, de ezzel sem volt egyedül. Vagyis valóban úgy néz ki, mintha az MSZP sajátjának tekintené Péterffy Attilát, és a városvezetői széket is. Persze minden jel szerint ez is igaz!

Súlyos ára lehet azonban a pécsiek átverésének, erről már írtunk korábban is: