Címlap Balhé Tételesen cáf...

Tételesen cáfolják a vádakat a POSZT feljelentett szervezői!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tételesen cáfolják az őket ért vádakat a Pécsi Országos Színházi Találkozó szervezői. Állítják, egyetlen fillér sem tűnt el cégeikből, ellenben csak hasznot hajtottak a részben a Pécs városa által tulajdonolt cégnek és a fesztiválnak, melybe a város az utóbbi időben már egyre kevesebb pénzt tett bele - írja az Index, amelynek nyilatkoztak is.

EZ AZ ÜGY MÁR EGYSZER LEFUTOTT, ÉS AKKOR IS VILÁGOSAN MEGVÁLASZOLT A VÁDAKRA, AZ EGÉSZET JELENLEG ÚJRA FELMELEGÍTETTE A ZSOLNAY NEGYED JELENLEGI ÜGYVEZETŐJE.

Ezt Szűcs Gábor színész-rendező, az Aktor Nonprofit Kft. ügyvezetője mondta az Indexnek. Szűcs arról tájékoztatta a lapot, hogy az Aktor Produkció Nonprofit Kft. és a POSZF Nonprofit Kft. együttműködésék célja a POSZT megrendezéséhez szükséges többletforrások biztosítása volt, az Aktor ezt a célt elérte, hiszen a társasági adó rendszerében évekkel ezelőtt még lehetséges pluszforrást előteremtette és a POSZT rendelkezésére bocsátotta.

Azt már egy közleményben is megírták, hogy az Aktor Nonprofit Kft. tulajdonosai

EGYETLEN FILLÉR JÖVEDELEMRE SEM TETTEK SZERT,

ezt a nonprofit gazdálkodási forma eleve kizárja. A céget a NAV is vizsgálta, és semmilyen hibát nem talált a könyveiben, így tehát a Zsolnay Negyed ügyvezetőjének feljelentése minden alapot nélkülöz.

Az önkormányzati vádakra reagálva most is hangsúlyozzák, hogy a POSZF Kft. könyvvizsgálója, felügyelőbizottsága, tulajdonosai, köztük a többségi tulajdonos Zsolnay Örökségkezelő, illetve korábban maga Pécs város önkormányzata, a kft. 2019-es, 2018-as és 2017-es (és minden korábbi)

pénzügyi beszámolóját és minden egyéb dokumentumát jóváhagyta. A jelenlegi városvezetés és a korábbi városvezetés időszakában is. Ezekben a beszámolókban az Aktor által végzett minden tevékenység, mely egyébként csakis hasznot hozott a POSZT-nak, szerepelt

– magyarázták.

Szűcs Gábor ügyvezető az Indexnek azt is elmondta, hogy a POSZT-ba az elmúlt években Pécs városa egyre kevesebb pénzt tett be, ezt pótolta az Aktor sikeres tevékenysége. 

EGY ÁRVA FORINT SEM TŰNT EL, SŐT, MINDEN ÁTLÁTHATÓAN ZAJLOTT, ÉS A POSZT CSAK NYERT AZ ELMÚLT ÉVEKBEN AZZAL, HOGY ÜGYVEZETÉSE MINDEN LEHETSÉGES FORRÁST MOZGÓSÍTOTT A FESZTIVÁL ÉRDEKÉBEN

– állítják a cégvezetők.

Az Aktor minden dokumentumát, szerződéseit, beszámolóit, elszámolásait bárki megtekintheti, ahogy ezt korábban, minden érintett illetékes szerv, sőt más civil szervezet is megtette. Senki, soha, semmilyen hibát nem talált, mert nem is találhatott.

Szűcs szerint

árulkodó, hogy ismeretlen tettes ellen tette a feljelentést a Zsolnay Örökségkezelő ügyvezetője. Az ismeretlen tettes elleni feljelentést csak az indokolhatja, hogy a feljelentő nem meri vállalni a későbbi visszaperelés veszélyét, amikor rágalmazásért kellene felelnie.

A POSZT és az Aktor minden tevékenysége ugyanis transzparens, pontosan tudható, ki mit írt alá – közölte.

Boszorkányperek?

Azt, hogy jog mögé bújtatott boszorkányüldözés folyhat Pécsett, már mások is feszegették, írtunk is erről. Egy büntetőügyet ugyanis nagyon könnyű indítani, gyakorlatilag bárki bármikor megteheti, és évekig tart, ameddig véget is ér. Ez alatt pedig ki-ki a saját szájíze szerint tudja kommunikálni az eseményeket.

Csak műsor lenne?

Ahogy azt a Pécs Aktuál megírta, feljelentették a POSZT egykori szervezőit hűtlen kezelés, költségvetési csalás és közokirat-hamisítás gyanújával. Az önkormányzat azt állította ugyanis, hogy a Pécsi Országos Színházi Találkozó korábbi szervezői 2017-ben és 2018-ban a fesztivál egyes költségeit a gyanú szerint duplán számolták el, és duplán fizették ki. Ráadásul saját maguknak, hiszen a fesztiválszervező cég vezető tisztségviselői az önmaguk által alapított cégbe csatornázhatták a fesztivál döntően közpénzből álló költségvetésének egy részét. Nem is keveset, az átvilágítás adatai alapján két év alatt összesen csaknem 70 millió forintot. A megvádolt cégvezetők már akkor visszautasították lapunkban a vádakat, és közleményben próbálták tisztázni a helyzetet.

A tételes cáfolat

Ha valakit igazán, mélyen is érdekel az ügy, és szeretne valóban tájékozódni, akkor ezt a szöveget javasoljuk elolvasni. Ebből kiderül az is, hogy tényleg úgy néz ki, mintha a mostani feljelentés csak felmelegítene egy évekkel ezelőtti – már akkor cáfolt – híresztelést.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Letöltés [169,30 KB]

(Borítókép forrása: Színház.org)