Címlap Hírek A jelek szeri...

A jelek szerint elengedték ’22-őt a pécsi szocialisták, a ciklus végéig tervezhetnek csak!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Másként nem igen lehet magyarázni azt az ámokfutást, amit rendeznek, és amellyel még a koalíciós partnereiket is terrorizálják. De mi marad a Nagy Zsákolás végére a városból?

Arról már korábban is írtam egy véleménycikket, hogy nagyon nem jó irány átverni a pécsieket, márpedig úgy néz ki, az MSZP-nek sikerült becsapnia a szavazókat. Már akkor tudtam, csak nem sejtettem, hogy itt még messze nincs vége ennek a szomorú történetnek.

2019-ben nem az MSZP-re szavaztak a pécsiek, és még csak talán nem is a ‘baloldalra’, hanem arra a mítoszra voksoltak, hogy egy ‘szakértő, civil’ koalíció vezesse Pécset a Fidesz helyett! Egy olyan városvezetésre adtak felhatalmazást, ami pártokon felül áll! Ezt a mítoszt rombolja kitartóan és folyamatosan Péterffy Attila, illetve a mögötte, árnyékban settenkedő MSZP-s erőemberek. A mítoszból bontanak le akkor is, amikor sorban osztogatják a pozíciókat és a milliós megbízásokat MSZP-s figuráknak” – írtam akkor felvezetőként.

A cikk tavaly december közepén íródott, és azóta csak romlott a helyzet. Nem csak a polgármester ígéreteit betartatni akaró 12 pont, és annak totális bukása miatt; hanem azért is, mert nem hogy lassított volna a pozíció- és erőhalmozásban a pécsi MSZP, hanem inkább rágyorsított. Vágtázik!

Minden jel arra utal, hogy a pécsi szocialisták ugyan bebújnak 2022 összefogósdi álcája mögé, és ezzel tartanak sakkban sok elégedetlenkedő, még valamennyi lelkiismerettel, és jó adag naivitással rendelkező koalíciós kollégát; de valójában teljesen elengedték a közeledő országgyűlési választásokat. Sokkal inkább az látszik, hogy 2024-ig terveznek Pécsett, addig viszont mindent bezsákolnak, amit csak lehet, vagy amit elbírnak, mozdítható, vihető és megszerezhető.

Minden politikai mozgásból, döntésből, vitából és arroganciától sem mentes trükközésből ez látszik, mert ezek vége mindig az, hogy egy-egy újabb MSZP-közeli arc ülhet be egy székbe, nem kevés közpénzért. Vagy éppen rendelkezhet felette, netán éppen a közbeszerzésekért „felel”, vagy irányítja azokat, esetleg szakért, illetve tanácsokat ad.

Miközben pedig éppen fizetést emelnek nagy lendülettel a „közgyűlésen”, addig sorban mennek a könyörgő és ezzel együtt ekéző levelek a kormánynak! Ez, és ennyi a politikai teljesítménye ennek az új városvezetésnek.

Az előző garnitúra projektjeiből persze még akad egy pár, amit nem adtak át, vagy éppen mostanában fejeződik be; és ott csattoghatnak a vakuk; de ez eddig igazán kevés. A fő probléma pedig az, hogy kilátás sincs jobbra, és másra.

Mi lesz így Péccsel? Mi az, ami ebben a másfél évben történt a városban és a várossal, miközben más városok, köztük ellenzéki azaz nem kormánypárti önkormányzatok sikeresen fejlődtek, fejleszettek, építettek és beuháztak?

Mi marad itt, Pécsen 2024-re? És marad-e még esély talpra állni, vagy végleg lemarad a város?