Címlap Hírek Bedurvult az ...

Bedurvult az oltási tempó, tömegek várnak a Pfizerre az Akác utcában!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormány legutóbbi döntése értelmében négymillió beoltottnál újabb enyhítések lépnek életbe Magyarországon. Tegnap már csak „alig” százezer oltás hiányzott a kitűzött cél eléréséhez, ezért felgyorsították az oltási tempót, így mától már nemcsak a kínai Sinopharm-, hanem a Pfizer vakcinájával is lehet oltakozni az oltópontokon – igaz, ehhez regisztrálni kell az online időpontfoglaló rendszerben.

Az egyik pécsi oltóponton, az Akác utcában délelőtt még eloszlott az elviselhető méretű tömeg, 10 óra után azonban hirtelen nagyobb sorok keletkeztek a kórház portája előtt.

Egyik olvasónk képein jól látszik, hogy mennyiren várakoznak a bejutásra, ők a Pfizer vakcinájával kívánják beoltatni magukat:

Ugyanakkor a tömeg ellenére nagyon gyorsan halad a sor, ütemezetten végzik a dolgukat a katonák és az egészségügyi személyzet, így szerencsére nem sokat várakozni, hogy sorra kerüljenek az emberek.

Úgy látszik tehát, hogy jelentősen megnőtt az oltakozási hajlandóság a pécsiek körében – bár ebben talán szerepet játszhat az is, hogy információink szerint délelőtt akadozott az online időpontfoglaló rendszer, így sokan dönthettek úgy, hogy inkább személyes megjelenéssel próbálnak időpontot kapni vagy oltóanyaghoz jutni.

A tempó láttán nem kérdéses, hogy mára meglesz a négymillió beoltott ember Magyarországon, s így holnaptól ismét szabadabban mozoghatunk.