Címlap Közélet Betonszarkofá...

Betonszarkofág helyett zöldebb közösségi tereket Kertvárosba! – mondja a pécsi képviselő

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Bevett negatív gyakorlat az elmúlt négy évben Pécsett, hogy a Péterffy Attila-féle városvezetés zöldterületeket számol fel annak érdekében, hogy valamilyen beruházást megvalósítson. Volt, ahol ezt sikerült megakadályoznia a lakosságnak, mint az egykori Mandulás Kemping területén és volt, ahol sajnos nem, mint

a Diána téren, ahol augusztusban a régi piac egészséges fái estek áldozatul a láncfűrészeknek és helyükre hamarosan egy betonszarkofág kerül majd”

– közölte Musch Zoltán.

„Hasonló pusztítás játszódott le nemrég a Verseny utcában is, ahol fák, cserjék és még egy dísztó is áldozatul esett a gőzölgő aszfaltnak”

– jelentette ki a fideszes képviselő.

„Nincs miért csodálkoznunk: Péterffy Attila egész életútja és előmenetele a természet kíméletlen kizsákmányolásán és a zöld környezet letarolásán alapult, úgy a hőerőműben, mint polgármesterként. Az elmúlt négy évben bebizonyította, hogy minden ígérete ellenére, a civilek és környezetvédők kritikái dacára sem változott semmit a szemlélete” – vélekedett Musch.

Musch Zoltán sajtótájékoztatót tart (Fotó: pécsi Fidesz)

A természetes környezeti egyensúly megteremtése a Kertvárosban élők komfortérzete szempontjából különösen hangsúlyos, mivel a sokemeletes betonpanelek árnyékában egyébként is kevés a zöldfelület. Az itt élők azonban azt tapasztalhatták, hogy a fás placcok és virágos zónák zsugorodása, valamint a természetes környezeti elemek megszüntetése ellenére sem érzékelhető, hogy javult volna a közlekedés, vagy számottevően bővültek volna a parkolási lehetőségek.

Éppen ezért

a mi ajánlatunk a kertvárosiak számára egy a jelenleginél zöldebb, de mégis modern és kényelmes városrész, ahol a megmaradt természet nem száműzendő idegen jelenség, hanem üdítő színfoltja a mindennapoknak

– magyarázta Musch Zoltán.

A pécsi Fidesz Kertváros-koncepciójáról itt írtunk bővebben: