Címlap Politika Nincs meglepe...

Nincs meglepetés: a Momentum jelöltjét támogatja a DK Mellár ellenében!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Immár hivatalos az, amit a Pécs Aktuál a múlt héten megírt: a Demokratikus Koalíció a Momentumos Nemes Balázst támogatja a Baranya 1 választókerületben.

Ezzel tehát Nemes Balázs annak a pártnak a támogatását élvezi, és védőszárnyai alatt repül, amely ellen létrejött és megalakult pár éve.

Egyelőre tehát Mellár Tamás és Nemes Balázs csap össze abban a körzetben, de lapunk úgy tudja, Nemesnek befutó helyet ígértek a 2022-es parlamenti választás pártlistáján is – legalábbis ez a hír terjed a városvezető koalíció képviselői között.

Ennél érdekesebb, hogy szintén megbízható forrásból úgy tudjuk: elég komoly kavarás van a háttérben a kormányellenes pártok között, mert bár Mellár mögé beállt például az MSZP is, többen inkább mégis a Momentumot tolnák meg a baloldali pártból – több ok miatt is. Így előfordulhat az, hogy Mellárt szépen kiejtik az „előválasztás” során – sejtetik forrásaink.

Az igazi kaotikus helyzet viszont a Baranya 2-es választókerületben van, ahol Szakács Lászlót úgy tette taccsra az MSZP egy pletyka miatt, hogy meg sem kérdezték; a DK viszont azonnal beharangozta a politikust és mögé is állt.