Pékforradalom: forrásban lévő musttal sütne kenyeret a fiatal pécsi pék
Sorozatunkban olyan pécsi pékeket mutatunk be, akiknél a kenyér csak lisztből, vízből, sóból és kovászból áll. Sorozatunk legújabb alanya Dobó Farkas az Orfűi Malmok és a Rokusch Café pékje.
Ilyen sok szőlőfajta csak Pécsen terem az országban!
A világban tízezer szőlőfajta létezik, ebből több mint 350 Pécsen terem.
Mongóliáig is eljutott a pécsi ingyen pizza híre!
Gyorsan felfalták a pécsiek az 1000 szétosztogatott pizzaszeletet!
Első látásra beleszeretett a kovászba, így született meg Kata Kenyere
Kinőtte magát az otthoni sütögetés: most már mintegy húszfajta kenyeret készít Leskovár Kata.
Kocsmából lett kajálda a Gömböc, a közkedvelt kertvárosi étterem
A családi kocsmából lett Kertváros egyik kedvenc helye.
1880 óta sül mézes puszedli Bólyban és még most is imádják
Egykor Baranyában harminc, negyven mézeskalácsos is volt, ma alig néhány van az egész megyében.
Megnyílt az adventi vásár – Ilyen árakra számíthatsz!
Van aki 35 százalékkal emlte az árait, de van olyan is, aki nem emelt!
Késmárky Katalin, az egyik első fecske a sörforradalom élén
Bepillantást nyertünk oda, ahol "a csoda születik", a Kapucinus Sörfőzdébe.
Vedelünk, mintha nem lenne holnap: csak vodkára 31 milliárd (!) forintot költöttünk egy év alatt
De gyomorkeserűkre ment el a legtöbb pénzünk.
Egy cseh bábszínész 120 éves kovászával süt a pécsi építész-pék
Váczi Gergely pályaelhagyó építész, akit a sült kovászos kenyér illata ragadott meg, és azóta nem ereszti. Interjú.