A torna előrehaladtával egyre jobb lett a baranyai csapat – olyannyira, hogy a végén megnyerte a korosztályát
Címlap Sport Focisiker Mal...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A múlt héten csodálatos helyszínen, Mallorcán rendeztek egy rangos nemzetközi futsaltornát, ami amatőr világbajnoksággal is felért, amelyen a 45+ korosztályban a Hungária Baranya néven indult csapat győzött. Az eredmény is bizonyítja, hogy remek játékosok húzhatták magukra a magyar mezt.

Népes magyar kontingens utazott ki Mallorcára, mintegy százan rugaszkodtak neki ennek a tornának különböző korosztályokban. A Hungária Baranya először indult, s azonnal le is tette a névjegyét – hiába, a korábbi kiváló baranyai játékosok 45 felett is tudnak futballozni. Sokak kapuskedvence, Herbert Roland például kilenc meccsen mindössze két gólt kapott…

– Tényleg nagyon jó társaság jött össze, jobbára olyanokból, akik korábban egy csapatban játszottak egymással – mesélte a Pécs Aktuálnak Schweitzer Norbert. – Nem voltunk egyszerű helyzetben, mert ez a fajta játék ismeretlen volt számunkra: műfüvön kellett futsalozni, amelyen a futsallabda lelassult. Bizony kellett néhány meccs, mire hozzászoktunk. A második mérkőzéstől pedig már előjött, hogy korábban csapattársak voltunk, mindenki tudta, hogy mire számíthat a másiktól, úgyhogy egyre jobban ment nekünk. Nagyon élveztem az egész tornát, fantasztikus volt ez az egy hét!

A Hungária Baranya csapata jutott a tíz magyar együttes közül egyedüliként a legjobb négy közé. Az elődöntőben aztán egy francia, a döntőben pedig egy lett ellenfelet múltak felül, s végül megszerezték az első helyet.

– Tényleg szenzációs volt minden, a szurkolók ünnepelve kísértek minket a szállodától a megnyitóig, szól a Himnusz, drónnal vették a tornát – mondta a csapatkapitány, Székely Ferenc. – Én tavaly vettem részt rajta először, akkor a Németországban élő magyar srácok szóltak, hogy csatlakozhatnánk páran. Most viszont már olyan csapatot indítottunk, amelyet baranyai focisták alkottak.

A Hungária Baranya eredményei: Hungária Baranya–FC Mojito 0-0, Samgus–Hungária Baranya 2-0, Hungária Baranya–Hungária Caballeros 3-0, OMF Vétérans–Hungária Baranya 0-3, Hungária Baranya–LIS-AFFAIR-TOMESTI 1-0, Park United–Hungária Baranya 0-4, De Jong Fysiotherapie (holland)–Hungária Baranya 5-6 (büntetőkkel), Hungária Baranya–FC Tchoutchou 1-0 (francia), Samgus (lett)–Hungária Baranya 0-2.

A világbajnok csapat tagjai: Herbert Roland (kapus), Székely Ferenc, Buzádi Zoltán (mindkettő csapatkapitány), Dénes Sándor, Schweitzer Norbert, Somodi Péter, Korcsmár István, Kis Zsolt, Schneider Norbert. Csapatvezető: Daradics Tibor.

Nagy szeretettel gratulálunk a baranyai örökifjú futballistáknak!