Címlap Balhé Az „els...

Az „elszámoltató” csapathoz is köthető az a pécsi ügyvéd, aki beteg gyermeket is megkárosított

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

És nem ez volt az egyetlen sötét ügye, százmilliókat tüntetett el az ügyvédnő a gyanú szerint. Pécsi önkormányzati cégnek is dolgozott.

Amint arról a Pécs Aktuál beszámolt, beteg gyermek kezelésére szánt pénz sikkasztásával gyanúsítottak meg egy pécsi ügyvédnőt, és nem ez volt az egyetlen kétes ügye. Az érintett gyermeket Olaszországban gyógykezelték volna, azonban a jogi képviselő a rá bízott pénzt nem a kórháznak, hanem saját magának utalta el. A család feljelentést tett, ekkor derült ki, a rendőrség több bejelentés alapján több mint 200 milliós csalás és sikkasztás miatt már eljárás alá vonta az ügyvédet.

Amint azt a Pécs Aktuál megtudta, ez a csalással és sikkasztással vádolt

pécsi ügyvédnő szoros kapcsolatba hozható azzal a szűk ügyvédi körrel is, amely Péterffy Attila megbízásából „elszámoltatást” és „átvilágítást” végzett Pécsett, és noha éveken keresztül vettek fel ezért tízmilliókat, senkit nem számoltattak el,

mert az „ügyek” eddig rendre elbuktak a hatóságok és a bíróságok előtt. Sokkal inkább tűnnek ezek ugyanis trükknek, és jog mögé bújtatott boszorkányüldözésnek, illetve időhúzásnak, mint tényfeltárásnak. Ráadásul a részleteket titkolja is a városvezetés.Amint azt forrásaink közölték, a 200 milliós csalással vádolt pécsi ügyvédnő a Tettye Forrásháznál is kapott peres ügyeket. A megbízásokhoz két átvilágító ügyvéden keresztül jutott hozzá.

Dr. Szűcs Orsolya „vitte be” elsőként az önkormányzati céghez. Szűcs a Tettye Forrásház „vezető jogi auditora” volt az átvilágítások idején, illetve jelenleg is a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. megbízott jogásza. Rajta kívül egy másik átvilágító ügyvéd: Dr. Góbi János is megbízásokat közvetített a nőnek. Góbi jelenleg is a Tettye Forrásház és a PÉTÁV jogásza, illetve a pécsi főátvilágító, „elszámoltató terminátor” Bodnár Imre közeli ismerőse, vitorláspartnere.

A pécsi ügyvédnővel szemben eddig tíz sértett tett feljelentést a rendőrségen. Azt állítják, jelentős pénzösszeggel károsította meg őket a nő. Egy esetben egy bírósági eljárás során nem a végrehajtónak, hanem a saját privát számlájára utalt el csaknem 35 millió forintot. Az ügyfél így elbukta a saját házát, ahonnan hamarosan kilakoltathatják. Egy másik ügyfelét úgy verte át, hogy a munkadíjat átvette tőle, azonban a bíróságra már nem adta be az ügyfele által kért papírokat.

Nyilvánosságra került egy olyan rendőrségi okirat is, amelyben az áll, hogy az ügyvédnőt megbízták egy alapítvány megalapításával is, és az ide érkező pénzek egy kisgyermek gyógyítására mentek volna, azonban a beérkező pénzeket az ügyvédnő a saját számlájára utaltatta.

A RENDŐRSÉGI OKIRATBAN JÓL LÁTSZIK, HOGY EGYSZERŰEN ZSEBRE TETTE A GYÓGYKEZELÉS ÁRÁT, EZZEL A CSALÁDNAK TÖBB MINT 2 MILLIÓ FORINTOS KÁRT OKOZOTT.

Úgy tudni, az ügyvédnő férje később ezt a pénzt visszafizette a családnak.

A rendőrség tájékoztatása szerint a pécsi ügyvédnő ellen több rendbeli ügyvédi visszaélés, több rendbeli csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt nyomoz a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Azt korábban megírtuk, hogy 2020-2022 között több mint 600 millió forintot költött el ügyvédekre a pécsi önkormányzat.

Egészen pontosan 603 millió forintot költött el ügyvédekre a pécsi önkormányzat, és az önkormányzat cégei 2020-2022 között – derült ki egy városházi anyagból; amiből több mint 100 milliót az úgynevezett „átvilágítás” tett ki. A városvezetés azt állítja, hogy a megbízások költséghatékonyabbak voltak, mint korábban, és szerintük „a jogi átvilágítások költsége is megtérült.”


Az ATV Híradó témában forgatott adását itt lehet megnézni: