Címlap Balhé Finoman üzent...

Finoman üzentek a rendőrök a bizonyítékok nélkül vádaskodó pécsi polgármesternek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Péterffy Attila pécsi polgármester azok után támadt nyíltan a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságra, hogy kiderült: a nyomozóhatóság elutasította a pécsi önkormányzat három feljelentését is; mert a közel kétéves nyomozás alatt sem találtak bűncselekményre utaló jeleket; hiába sugallta ennek ellenkezőjét a pécsi önkormányzat.

Mint azt megírtuk, eddig totális kudarcanak tűnik a pécsi “elszámoltatás”, ami az ellenzék szerint egyébként legalább 100 millió forintjába került a pécsieknek. A felvett milliók ellenére az úgynevezett “átvilágításoknak”, vagy “elszámoltatásnak” nem sok eredménye látható, mivel csaknem két és fél év alatt

EGYIK ÜGYBŐL SEM LETT VÁDEMELÉS: SORBAN SZŰNNEK MEG AZ ÁLLÍTÓLAGOS ÜGYEK BŰNCSELEKMÉNYEK HIÁNYÁBAN.

Pécs polgármestere már nem először vádolta meg a rendőröket korrupcióval, de most már nyilvánosan is megtette ezt, míg korábban csak zárt ajtók mögött beszélt erről – tulajdonképpen

felvázolva egy forgatókönyvet is arra, hogyan lehet majd felszínen tartani az “ügyeket” akkor is, ha a hatóságok nem állapítanak meg bűncselekményeket.

Erről ebben a cikksorozatunkban írtunk részletesen:

Legutóbb azonban már egyenesen “NER-rendőröknek” titulálva a nyomozókat saját közösségi oldalán. Lapunk egyébként már korábban megjósolta, hogy ilyen reakciókra lehet majd számítani, mivel ez beleillene egy kommunikációs tervbe is.

Válaszoltak a rendőrök

Lapunk a polgármester vádjaival megkereste a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságot is, és arra kértük a nyomozóhatóságot, hogy reagáljanak Péterffy Attila kijelentéseire. Mint a Pécs Aktuállal közölték, “tudomásul vették” a pécsi polgármester állításait, de azokat nem akarják kommentálni.

“Azt azonban nyomatékosan leszögezzük, hogy a rendőrség mindenkor a jogszabályoknak megfelelően, pártbefolyástól mentesen, szakmai meggyőződése szerint hozza meg hatósági döntéseit, végzi feladatait”

– utasította vissza finoman a polgármester vádjait Komlósiné Kiss Anett r. őrnagy, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Miért nincsenek vádemelések?

Lapunk részletesen követte az elmúlt években az önkormányzat “átvilágításokkal” és “elszámoltatással” kapcsolatos kommunikációját és állításait. Minden esetben megkerestük és megpróbáltuk megszólaltatni a nyilvánosan megvádolt személyeket is. A reakcióik, nyilatkozataik alapján az látszik, mintha

a feljelentések során szándékosan csak a gyanút erősítő dokumentációt mellékelték volna, azokat a dokumentumokat azonban nem, amelyek ennek ellentmondtak, vagy gyengítették volna a látszatot.

Erre egyértelműen utalt is az a három megvádolt vezető, akik reagáltak Péterffy Attila hétfői kirohanására a Pécs Aktuál kérdései alapján. Ők egyenesen azt írták: jogi elégtételt is szeretnének, a pécsi polgármesternek és az átvilágítóknak pedig bíróság előtt kell majd felelniük azért, amiért fontos információkat titkoltak el a nyomozóhatóság elől.

Minderről részleteket ebben a cikkünkben olvashatnak:

Bírósági ítélettel sem értett egyet Péterffy Attila: csavart is egyet rajta

Nemcsak a rendőrséget, hanem bíróságot, bírónőt is kritizált már a pécsi polgármester. Ez akkor történt, amikor elveszítette első fokon azt a pert Péterffy Attila, amelyet ő maga indított a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője ellen azért, mert szerinte Vicze Csilla hazudott róla 2019-ben, amikor azt mondta, 3 millió tonna fát égettetett el a pécsi hőerőműben, amikor annak vezetője volt.

A bíróság első fokon kimondta, hogy Vicze Csilla nem hazudott.

“Fellebbezni fogunk, tök egyértelmű. Amit hallottunk a bírónő indoklásaként az egy abszurd érdekes felolvasmány volt, amiben – hozzáteszem – szerintem van hiba is” – reagált akkor lapunknak Péterffy. Később azonban még egy közleményben is magyarázni kezdte a helyzet Péterffy Attila,

a polgármester viszont akkor már úgy állította be az ügyet, mintha Vicze Csilla valótlanságot állított volna, de neki azt is tűrnie kellene közszereplőként.