Címlap Hírek Egészségügyi ...

Egészségügyi dolgozókat vezényel át az önkormányzat, hogy segítsenek a PTE-nek

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Segítséget kért a PTE Klinikai Központja a Koronavírus Ellátó Központ működtetéséhez.

Lapunk írta meg elsőként, hogy újabb COVID-kórházat nyitnak Pécsett, csordultig megteltek ugyanis koronás betegekkel az erre kijelölt pécsi intézmények – már napokkal ezelőtt.

A PTE Klinikai Központja az önkormányzat járóbeteg-ellátását végző Egyesített Egészségügyi Intézményeitől (EEI) kért segítséget kedden – tudtuk meg az önkormányzattól. Annak érdekében, hogy a város is segíteni tudja az egyetem által működtetett Koronavírus Ellátó Központ folyamatos üzemeltetését,

az EEI 6 szakápolója a klinika kulcsfontosságú egységében dolgozik, és 2 szakorvosa is készenlétben áll, hogy bármikor megkezdhessék ott a gyógyító tevékenységüket

– értesült a Pécs Aktuál.

Lapunk már a múlt héten megkereste az egyetemet arról érdeklődve, hogyan állnak a kapacitással, várható-e és ha igen, akkor mikor, hogy elérik a pécsi klinikák a teljesítőképeségük határát. Az egyetem azóta sem válaszolta meg a kérdéseinket, csak egy általános mondatot küldtek ezekre még napokkal ezelőtt, miszerint:

A PTE Klinikai Központja folyamatosan nyomon követi a vonatkozó utasításokat, a betegbiztonságot, és ezekhez igazítva alakítja ki a betegellátást. Fontos hangsúlyozni, hogy a szakembereink, orvosaink, ápolóink felkészültek, és nekik köszönhetően a betegellátás folyamatos.

Mi arra voltunk kíváncsiak, hogy

  • Mennyi férőhely, szabad ágy és kapacitás van jelenleg az SBO-n?
  • Hány ágy, férőhely van összesen?
  • Mennyi férőhely, szabad ágy és kapacitás van jelenleg a Koronavírus Ellátó Központban, a megyei kórházban?
  • Hány ágy van összesen?
  • A pécsi kórházi kapacitás határát elértük-e már, ha nem, akkor mikorra várható ez a járvány jelenlegi ütemét feltételezve?

A kérdések és a válaszok is azért lennének fontosak, mert a magyar miniszterelnök is azt mondta – már a komoly szigorítások bevezetése előtt, hogy

“December közepére a magyar kórházak elérhetik teljesítőképességük határát, ha ilyen ütemben nő a járvány.”

További fontos hír a témában:

Illetve ezt is ajánljuk: