Címlap Kultúra Megdöbbentően...

Megdöbbentően szakmai döntésre készül az egyik pécsi momentumos képviselő!!!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kellően "beletuszakolták" magukat a pécsi politikusok a színház vezető váltásába; ki látványosabban, ki kevésbé, inkább csak a függöny mögött. Sikerült azonban a mélypontra érni. (Nem) Kabaré!

Van egy minden mérhető, tényszerű szakmai mutató szerint sikeres Pécsi Nemzeti Színház, aminek a direktora közölte, a sikerkommunikációba csomagolt pénzcsökkenés miatt neki ennyi volt, nem indul újra a vezetői székért, belefáradt. Miközben ugyanis az önkormányzat mélyebben nyúl a zsebébe, mint eddig bármikor; összességében 277 millió forinttal kevesebb jut majd a színházra a következő ciklusban mint más városok nemzeti színházaira. Vagyis komoly „versenyhátrányból” kénytelen elrajtolni a teátrum.

Csoda, hogy ilyen körülmények között igen komoly pályázók gondolták mégis úgy, hogy nekik így is sikerülni fog, és jó színházat fognak csinálni. Ebbe az idillbe aztán, ahogy azt nem előzmény nélkül várni lehetett, beleszállt a politika is. Balról és jobbról egyaránt. Míg a baloldal az árnyékban bokszol a hírek szerint – akár egymással is; addig a jobboldal előbb egy titokzatos közleményben buzdított a „helyes, szakmai döntésre”, majd megérkezett Hoppál Péter közleménye, aki ki is mondta: ő márpedig a Lipics-Vidákovics párost támogatja, és erre kérte Péterffy Attilát is.

A politika tehát jól összekente a színművészeket. Ki-ki a „magáét”, és immár teljesen mindegy, hogy az adott és összekent művésznek egyébként van-e, és ha van, akkor milyen politikai vonzódása. Már nem számít, mert mindegyik politikai oldalról kiszivárogtak már a líblingek nevei.

Fotó: Pokorádi Gábor / Fotó forrása: Pokorádi közösségi oldala

Ezt a helyzetet koronázta meg ma Pokorádi Gábor kevésbé ismert momentumos önkormányzati képviselő.

Rendkívül megalapozott, szakmai döntésre készülhet ugyanis a képviselő színház vezető ügyben, amiről ő maga vallott a közösségi oldalon, miután elolvasta, hogy Hoppál szerint Lipics Zsolték lennének a legmegfelelőbb vezetői a teátrumnak.

Ezek után Pokorádi közölte mélyen kidolgozott álláspontját:

„Megkapta volna szavazatomat, de így, Hoppál támogatással, már nincs kedvem.”

Korábban a Pécs Aktuálnak adott exkluzív nagyinterjúban Mellár Tamás már panaszkodott arról, hogy a kormányellenes tömbben tapasztalható fidesz-utálat, politikai gyűlölet és a frusztráció rossz tanácsadó; ezért pedig nagyon rossz döntéseket hoznak időnként.

Elsőre Pokorádinak ez a szakmai hozzáállása nem sokban különbözik a pécsi polgármester főátvilágítójának elhíresült véleményétől, aki nem csak leostobázta az igazságügyi minisztert, hanem pornófilmezésre is “küldte” egyúttal Varga Juditot. Ezt az akciót viszont Péterffy Attila legalább eszetlennek nevezte, ha nem is határolódott el tőle.