Címlap Politika Ma vizitál Pé...

Ma vizitál Péterffy Attila az őt polgármesternek jelölő szervezet előtt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahol minden bizonnyal az elhíresült 12 pont is, és más vitás kérdésekról is szó esik. Délutánra kiderülhet, sikerült-e újra "leszalámiznia" egykori támogatóit, vagy sem.

Információink szerint ma referál a pécsi polgármester a Mindenki Pécsért Egyesület (MPE) előtt. Ezt lapunknak megerősítették. Ennek a szerveződésnek a vezetője Mellár Tamás, és többen is élesen kriziálták Péterffy Attilát az egyesületből a közelmúltban. Elsősorban Nyőgéri Lajos hirtelen kinevezése miatt, de például az elhíresült – ám kútba esni látszó – 12 pont ügyében is.

Ma tehát eldőlhet, hogy a polgármesternek és tulajdonképpen a mögötte álló érdekcsoportnak is, sikerül-e meggyőznie azt a szervezetet, amelynek kulcsszerepe volt abban, hogy Péterffy polgármester lehetett.

Belső információink szerint igen megosztott a szervezet, többeknek nem tetszik a pécsi polgármester viselkedése; míg mások beálltak mögé. Ilyen például a kedden rohamtempóban kinevezett Tüke Busz vezére, aki maga is tagja az MPE-nek.

A 2022-es választásokra hivatkozással csak sakkban tartja belső ellenzékét egy szűk elit

Úgy tudjuk azonban, hogy többen lehetnek azok, akik a 2022-es választást szem előtt tartva, és erre hivatkozva inkább a csatabárd elásására buzdítanak. Viszont egyre többen vannak azon az állásponton is, amelyről lapunk a napokban írt véleménycikket. Eszerint minden jel arra utal, hogy a 2022-es összefogással való takarózás inkább csak álca, és csak erre hivatkozva tartják sakkban az ellenkezőket házon belül, azonban a valódi cél, hogy 2024-ig kihúzza a várost irányító érdekcsoport, és addig bezsákoljon mindent (hatalmat, pozíciót, erőforrást), amit csak lehet.

Ha ez sikerül nekik, akkor abból összejöhet annyi tartalék, hogy még 4-5 évig túlélhet egy szűk – látszólag kormányellenes – elit, bármi is következzen majd.