Címlap Gazdaság Újabb milliók...

Újabb milliókat kaphat a pécsi „elszámoltató terminátor”, aki senkit nem tudott elszámoltatni két és fél év alatt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lezárultak az évek óta folyó, kétes eredményt hozó „átvilágítások” Pécsett; de nem szerződést bont Péterffy Attila – ahogy ő maga fogalmazott – „elszámoltató terminátorával”, hanem hosszabbít

– tudta meg a Pécs Aktuál.

Balra a Terminátor, jobbra a megbízó (Fotó forrása: Péterffy Attila)

Ezúttal 2022. december 31-ig szerződött le főátvilágítójával, Bodnár Imre ügyvéddel az „átvilágításának lezárását követő intézkedésekre” Péterffy Attila.

A szerződést – amelyért akár nettó 4,35 milliót is felvehet Bodnár – április 22-én írták alá.

Bodnár Imre ezúttal azt a feladatot kapta, hogy

  • rendszeresen számoljon be Péterffy Attilának
  • tegyen javaslatokat, intézkedési tervet írjon a feldolgozott ügyekben
  • készítse el a feljelentéseket, pótmagánvádakat, panaszokat
  • képviselje a várost
  • és minden olyan tevékenységet lásson el, amit „a megbízó érdeke megkíván”.

Maximum 435 munkaórában kell mindezeket teljesítenie az ügyvédnek, ami

nem tűnik megoldhatatlan feladatnak, ha visszaosztjuk a decemberig tartó hónapok számával, és bekalkulálunk egy pár hetes balatoni vitorlázást is.

Átvilágító terminátorok vitorlázás közben, a kormánynál: Bodnár Imre

Százmilliós összeg ment el eddig, eredmény nélkül

Amint azt a Pécs Aktuál már bemutatta,

eddig egyetlen „feltárt” ügyben sem lett vádemelés, hatóságnál nem állt meg egyik „átvilágított” és nagy nyilvánosság előtt rendszeresen és látványosan, ám egyoldalúan kommunikált ügy sem.

Utolsó jogi fegyverként – mások véleménye szerint „trükként” – maradtak az úgynevezett pótmagánvádas eljárások, ahol azt kellene bizonyítania az önkormányzatnak, ami a nyomozóhatóság szerint nem létezik. Minden jogi szakvélemény szerint ez leginkább időhúzásra jó, mint valódi feltárásra – mindamellett, hogy ezen idő alatt is termelődhetnek különféle ügyvédi költségek, amelyeket ki kell fizetni az ügyvédnek, vagy ügyvédeknek.

Mint azt lapunk korábban megírta: totális kudarcnak tekinthetők eddig az úgynevezett átvilágítások, és sokkal inkább tűnik politikai-kommunikációs trükknek, mint valós jogi munkának vagy tényfeltárásnak.

Az sem zárható ki, hogy a polgármesternek és az ügyvédnek felelniük is kell ezért később.

Az “átvilágításokon” egy jól körülhatárolható, szűk ügyvédi kör kereshetett sok pénzt, mások mellett Péterffy Attila privát ügyvédnője is.

Lapunk kiderítette, hogy a fiatal ügyvédnő a Pécsi Nemzeti Színházat világíthatta át, a megbízásért minimum 700 ezer forintott fel is vehetett, de találtunk egy újabb számlát is hasonló összegről.

HOGY MILYEN MUNKÁT VÉGZETT, MENNYIRE VOLT ALAPOS, MIT TALÁLT, MIT ÁLLAPÍTOTT MEG, AZ TITKOS, ÉS BÁR HIÁBA KÖZÉRDEKŰ ADAT, AZT TITKOLJÁK. OLYANNYIRA, HOGY AZ ÁLLÍTÓLAG ELKÉSZÜLT MUNKÁT MÉG MAGA A SZÍNHÁZ AKKORI IGAZGATÓJA SEM LÁTHATTA, AKINEK A SZÁMLÁT RENDEZNIE KELLETT HIVATALOSAN (HISZEN Ő VOLT A MEGRENDELŐ). AZ ÜGYVÉDNŐ TELJESÍTÉSÉT EGYÉBKÉNT BODNÁR IMRE – VAGYIS PÉTERFFY MÁSIK BIZALMASA – IGAZOLTA LE.

Kerestük az ügyvédnőt korábban, de ő sem akart nyilatkozni lapunknak, ahogy a többi „átvilágító” ügyvéd, és a „főátvilágító” Bodnár Imre sem.

Erről írt írtunk bővebben:


Lapunk megpróbálta megszerezni az "átvilágítások" megállapításait közérdekű adatigénylésekkel is, hogy azokat teljes egészében nyilvánosságra hozzuk - hiszen százmilliós nagyságrendben fizetettek ezért közpénzt, de eddig csak egyoldalú politikai kommunikáció folyt az ügyben, tényeket senki nem láthatott -, de a Pécs Aktuált minden eszközökkel és jogi furfanggal akadályozzák ebben.