Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ingyenes lakhatás Pécs belvárosában, kiscsoportos oktatás, ingyenes idegennyelv-tanulás, ösztöndíjak, nemzetközi mobilitási pályázatok, szakmai-, baráti közösségek – ezeket kínálja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Egyetemi Programja (EP). A képzésre augusztus 7-én, éjfélig jelentkezhetnek a középiskolai tanulmányaikat idén befejező diákok.

Ismét felvételit hirdet Magyarország 26 éve működő tehetséggondozó intézménye, a Mathias Corvinus Collegium. Az Egyetemi Program segítségével

Pécsett évente 25 fiatalnak adódik lehetősége, hogy felgyorsítsa a karrierjét, és hiánypótló módon képezze magát.

Az Egyetemi Program első állomása a Juniorképzés, amelyre azok diákok jelentkezhetnek, akik szeptembertől kezdik meg egyetemi tanulmányaikat budapesti, debreceni, győri, miskolci, pécsi és szegedi képzéseken.A Juniorképzés célja, hogy magas színvonalú, közös nevezőre hozott alaptudást kínáljon a diákoknak, akiket a későbbiekben – tanulmányaik és karrierútjuk során – mindez hozzásegít majd a magabiztos fellépéshez. A versenyképes tudás megköveteli az idegennyelvek gördülékeny használatát, amelynek eléréséhez az MCC ingyenes kurzusokat kínál. A képzés egyaránt törekszik a hatékony és nyitott gondolkodásmód kialakítása, valamint az írásbeli és szóbeli készségek fejlesztésére.

„Olyan tehetséges fiatalokat szeretnénk képezni, akik jól ismerik a nemzetközi folyamatokat, ugyanakkor saját sorsuk mellett a magyarság, az ország és a szűkebb környezetük jövőjének alakítása kapcsán is felelősen gondolkodnak.”

– mondja Pónusz Róbert az MCC pécsi képviseletének vezetője.

A Juniorképzés az Egyetemi Program zászlóshajója – hangsúlyozza a képviselet-vezető. Az egyetemistáknak szóló program a felsőoktatásban tanuló elsőéveseknek meghirdetett, egyéves Juniorképzésből, a másod- és harmadéveseknek szóló, kétéves iskolarendszeri képzésből és a mesterképzésen lévőket célzó, szintén kétéves Vezetőképző Akadémia kurzusaiból áll.

A diákok tanulmányaik során folyamatos mentorálásban részesülnek, és

az elméleti tudás átadása mellett gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodnak. Neves külföldi professzoroktól, szerzőktől, vállalati és kormányzati döntéshozóktól hallgathatnak előadásokat, emellett hazai és külföldi ösztöndíjakra pályázhatnak.

„A képzés az angolszász college-rendszer alapjaira épül: alulról szervezett, a diákok és az oktatók közvetlen kapcsolatára alapozó, kis létszámú műhelyfoglalkozások, tutoriális rendszerű képzések.” – tette hozzá a képviseletvezető.

A Mathias Corvinus Collegium közérdekű tevékenysége során

anyagi helyzettől függetlenül kínál fejlődési lehetőséget a legtehetségesebb magyar fiatalok számára.

Az Egyetemi Programra augusztus 7-én, éjfélig várják a középiskolai tanulmányaikat idén befejező diákok jelentkezését.A 26 éves intézmény 2020-ban fokozatot váltott, ennek eredményeképpen ingyenes programjait Kárpát-medence-szerte immár 24, a közeljövőben pedig 35 magyarlakta településen teszi majd elérhetővé. Fejlesztéseik megvalósulását követően intézményük 3.500 általános iskolás, 4.000 középiskolás, 1.500 egyetemista és 500 egyéb programokban részt vevő fiatal számára nyújt majd fejlődési lehetőséget.