Címlap Közélet Nem lassítana...

Nem lassítanak: újabb telefonos kampányt indított Bodnár Imre és Péterffy Attila

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pár napja feljelentették Péterffy Attiláékat, mert a gyanú szerint visszaéltek a pécsiek adataival, amiket törvénytelenül szereztek meg; és egy nappal azután, hogy a pécsi közgyűlésben is megpróbálták beszámoltatni a polgármestert a kéretlen telefonhívásai miatt, a Pécs Aktuál megtudta:

magasabb fokozatba kapcsolt Pécs első embere és Bodnár Imre átvilágító-terminátor.

Újabb telefonos kampányt indítottak ugyanis, megint hívogatja a pécsieket Péterffy Attila.

Ezúttal nem a nem létező akkumulátorgyárról „tájékoztatja” a pécsieket, hanem az inflációról beszél a vonal túlsó felén, valamint arról, hogy a kormány tehet az áremelkedésről, illetve, hogy csökkentették az építményadót Pécsen, és így több pénz marad a pécsiek zsebében.

A rögzített, automata hívást – amely szintén egy titkos, telefonkönyben nem szereplő telefonszámra érkezett – itt lehet meghallgatni:Noha Péterffy Attilától kedden megpróbálták megtudni, ki fizeti, és mennyibe kerül a telefonos kampánya, illetve, hogy egyáltalán honnan vannak meg az esetenként titkos telefonszámok, a polgármester elhajolt a kérdések elől. A részleteket itt írtuk meg:


Márki-Zay és Karácsony Gergely is arról a számról telefonált tavaly, mint most Péterffy

Péterffy Attila a 06(1)19000613-as telefonszámról hívja a pécsieket. Ez az a telefonszám, amelyről a 2022-es választási kampányban Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter is hívta a pécsieket. Akkor botrány lett abból is, hogy a Fidesz-ellenes pártszövetség kéretlen sms-cunamival árasztotta el az embereket, köztük rengeteg pécsit is.

Forrás: kihivott.hu (A kép nagyítható kattintásra)

DatAdat: adatlopás és a kéretlen üzenetek

Amint arról a Pécs Aktuál a választási kampányban beszámolt, furcsa telefonszámokról bombázták ellenzéki kampányüzenetekkel az embereket Pécsett. Mint később kiderült, a Márki-Zay Pétert támogató, Bajnai Gordon volt MSZP-s kormányfő által kiépített DatAdat-csoport állt a hátterében annak az sms-cunaminak, amely során az ország lakosságának egy tizede kapott rövid, sokszor névre szóló üzenetet a baloldali kampányközponttól. Az akciót illegális adatbázis felhasználásával hajtották végre – közölte akkor a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke. Végül a Nemzeti Nyomozó Iroda személyes adattal való visszaélés miatt rendelt el nyomozást a DatAdat-csoport közreműködésével végrehajtott tömeges adatlopás miatt.