Címlap Balhé Vádlott lett ...

Vádlott lett Péterffy Attila – Új vezért neveznek ki a Pécsi Vagyonhasznosító élére!

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felmondott a Pécsi Vagyonhasznosító vezérigazgatója – írtuk meg elsőként közel egy hónapja. A távozó szakember nemcsak a polgármesterrel, hanem annak belső politikai tanácsadójával is igen szoros viszonyt ápolt. Szabó Szilárd megüresedett helyére kedden, rendkívüli közgyűlésen nevezhet ki utódot a pécsi városvezetés. Hogy kit, azt egyelőre titkolják, csak aznap délelőtt ismerhetik meg az illető nevét a városi képviselők.

A Pécs Aktuál úgy tudja, korábban felmerült, hogy Hummel Márkot, a Zsolnay Örökségkezelő vezetői székébe kalandosan beejtőernyőzött jelenlegi cégvezetőt bízzák meg a PVH vezetésével is, de végül „csak” a Tettye Forrásház Igazgatótanácsába (IG) ülhet be Szabó Szilárd helyére Pécs egyik leghíresebb „karbantartója”.

Hummel érdekes kinevezéséről és a „karbantartó” jelző okairól ebben a cikkünkben írtunk bővebben:


A Pécs Aktuál több városházi forrásból úgy értesült, hogy a PVH eddigi gazdasági igazgatóját, Jedlicska Zsófiát bízhatja meg a városvezetés a cég vezetésével kedden. Az asszony Szabó Szilárd fizetésénél szerényebb, „csak” havi 1 millió forintos alapbérrel dolgozott eddig a cégnél, és prémiumból is „csak” éves fizetése 35%-át vehette fel maximum – míg Szabó alapbére havi 1,8 millió volt, és éves fizetése 75%-át kaphatta meg fizetésén felül prémiumként.

UPDATE: Cikkünk után hivatalosan is megjelent egy előterjesztés az önkormányzat honlapján, amiben megerősítették értesüléseinket:

Zsinórban távoznak a vezetők – Vádlott lett a polgármester

Amint arról a Pécs Aktuál részletesen is írt korábban, az elmúlt hónapokban több vezető is felállt a különféle városi cégektől – legutóbb a Pécsi Vagyonhasznosító vezérigazgatója.

Távozott már a ZSÖK operatív igazgatója, a ZSÖK egy projektvezetője és a ZSÖK műszaki- és beruházásvezetője is.

Felmondott a Tüke Busz cégvezetője és it-elnöke is: Bánkuti István.

A Városházáról távozott a városi főépítész, a polgármester immár második kabinetvezetője is és a marketingvezető is.

Felmondott a nyomozással terhelt pécsi Lakásgazdálkodási Csoport alig pár hónapja kinevezett új vezetője is.

A vezetők távozása mellett nem könnyíti meg a pécsi városvezetés dolgát az sem, hogy számos ügyben van folyamatban nyomozás is, de információink szerint a polgármester már rágalmazási ügyben is elsőrendű vádlott lett. Erről hamarosan önálló cikkben számolunk majd be.

Kapcsolódó cikkek: